Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 25 d’octubre del 2012

POLLASTRE AMB POMA I SALSA DE CANYELLA (POLLASTRE DE TARDOR)


Aquest plat no es de collita propia, el vaig veure l'altre dia al programa cuines de tv3 i vaig pensar que no s'hem podia escapar! Aquí el teniu tret d'algun petitet canvi que jo he fet per adaptar-lo al gust de casa.

Ingredients:

2 pechuges de pollastre tallades a tires o a filets, es indiferents, un dia de cada manera...
2 cebes petites
4 alls
1 raig de conyac
1 vas de caldo de pollastre
1 fulla de llorer
1/2 cullerada de postres de canyella
2 pomes petites
1 nou de mantega
sal
pebre
farina
oli

1.Salarem les pechuges i tot seguit les enfarinem. En una caçola i posem 1/2 dit d'oli i quan sigui calent marcarem la carn, quan sigui cuita la retirem de la caçola.

2.En aquest oli i sogreguirem les cebes tallades a juliana i els alls a foc suau. Quan sigui cuita afeguirem la carn, el raig de conyac i pujarem el foc per a que redueixi l'alchol. Al minut mes o menys i tirarem el caldo la fulla de llorer i la punta de canyella deixarem el foc a la meitat i deixarem fer un xup xup uns 10 minuts.

3.De mentres pelarem les pomes i les tallarem a dauets. Passat el temps treurem les pechuges, els alls i el llorer i amb la salsa restant la passarem per la batedora electrica, l'afeguim un altre cop a la caçola i tirarem la nou de mantega per a que lligui una mica la salsa i rectificarem de sal i pebre, per sobre i tirarem la poma i les tires de carn ho deixarem coure 5 minuts mes i ja tenim un plat de tardor i molt bo!!!



Bon profit a tots!!!

dilluns, 22 d’octubre del 2012

CONSERVA DE TOMATA




Qui no a fet mai conserva de tomata natural??? es una cosa tan fàcil... Però clar si no es sap tot ens pot semblar difícil igual que jo quan vaig començar al mon de la cuina així que aquí la deixo per qui la necessiti algun dia. Tindre aquests pots al nostre rebost ens ajudara al dia dia i no tenen punt de comparació amb els de compra! Us animo a posar-vos mans a la massa.

Ingredients:

Tomates madures
pots de vidre

1.Posarem les tomates dins la pica i les cobrirem amb aigua corrent ben calenta per a que s'escaldin.

2.A mesura les anirem pelant que ja veureu que la pell surt sola i les posarem dins un recipient gran.

3.Un cop tinguem totes les tomates pelades les triturarem amb la batedora elèctrica.

4.Omplirem els pots fins a dalt de tot sense deixar gota d'aire dins el pot, el tancarem ben fort.

5.Posarem els pots dins un olla i els farem bullir uns 25 minuts.

6.Ja tenim el rebost ple de pots de conserva de tomata per a tot l'hivern.

7.Si voleu una conserva de tomata sense gens d'aigua les millors son les de bombeta. 

8.Si no la voleu triturada amb els ganivet la feu a trossos del vostre gust i seguir els altres passos igualment.



Bon profit a tots!!!

dijous, 18 d’octubre del 2012

PLUMCAKE DE POMA, ANOUS I XIPS DE XOCOLATA


 
 L'altre dia va venir a berenar la meva cosina a casa i després vam anar a fer una mica de sessió de compres jejeje, i com que sempre vol venir a berenar aquest cop li vaig preparar una coseta per a treure-li la seva millor rialla!! Tot s'ha de dir que per ser un "invent" la cosa va quallar força be i aquest plumcake a tingut molt èxit, la meva cosina va fer molt bon paper, gracies Lidia jajaja, i la meva mare també el va trobar molt bo així que us animo a fer-lo!!

ingredients:

150gr de sucre morè
60ml de llet
2 ous
1 sobre royal
50ml doli
200gr de farina
1 sobre de sucre de vainilla
2 pomes
50gr d’anous
perles de xoco 1 grapadet
1 rajolí d’anís
canyella 1/2 cullerada

1.En un bol batrem els ous amb la llet, l'oli i li afegirem el sucre moreno. Quan el sucre sigui desfet i posarem la canyella el sucre de vainilla el rajolí d’anís i ho barrejarem be.

2.Afeguirem la farina tamisada i el llevat i ho barrejarem molt be. Ara pelarem i tallarem la poma a daus irregulars i li tirem a dins ho barregem be.

3.Pre escalfem el forn a 180ºC. Ara enfarinem les anous i les perles de xocolata per a que quan ho posem a la massa al coure no baixin al fons, ho tirem a la massa i li donem 1 sola volta, ho posem al motlle aquest meu de silicona, i ho posem al forn.

4.Passats 25 minuts el tapem amb paper d'alumini per a que no es cremi i ho deixarem uns 30 minuts mes.

5.Passat aquest temps comprovem amb un escuradents que sigui cuit i si ja esta apaguem el foc, el trèiem del forn, deixem refredar i llest per desemmotllar.


Bon profit a tots!!!

diumenge, 14 d’octubre del 2012

CREMA DE CARABASSA, OU DE GUATLLA I PERNIL





Ja tornem a ser 15 i com passen els mesos ja som Octubre, 2 dies i ja menjarem torrons… I aquest mes els nois de els fogons de la bordeta i xocolata desfeta ens proposen cuinar amb carabassa, un ingredient molt versàtil i molt de tardor.
La meva proposta es una crema senzilla ideal per servir com aperitiu o com a plat un dia de festa, o no… Això ja us o deixo a la vostra elecció.

Ingredients: (per a 2 plats o 8 cassoletes)

500gr de carabassa pelada
1 patata mitjana
1 ceba mitjana
2 formatgets en porcions
1 ou de guatlla per plat
Pernil salat a daus
Sal
Oli

1.Pelarem i tallarem a daus la carabassa, la patata i la ceba, ho posarem en una olla, cobrirem amb aigua i ho posarem al foc a bullir. Quan arrenqui el bull deixarem bullir uns 15 minuts i apagarem el foc.

2.Retirarem una part de l’aigua de la cocció i la guardarem per si la necessitem. La resta de les verdures bullides les triturarem amb la batedora elèctrica fins que sigui una crema fina. Rectificarem de sal i tirarem els dos formatgets i ho tornarem a triturar, en aquest moment utilitzarem l’aigua que hem reservat abans si es necessari fer una mica mes fluida la nostra crema.

3.En una paella sofregirem uns 5 minuts els daus de pernil i quan siguin cuits els reservarem.

4.Posarem la crema bullint als plats i tot seguit i tirarem l’ou de guatlla i ho taparem 5 minuts, passat aquest temps com que la crema era molt calenta s’haurà quallat l’ou.

5.Just en el moment de servir adornarem amb els dauets de pernil i si volem amb unes gotes d’un bon oli d’oliva i uns granets de sal maldon.


Bon profit a tots!!!

P.D: Gracies Laura, dona gust cuinar així!! Em presto a provar tots els teus utensilis culinaris! ;)))

dimarts, 9 d’octubre del 2012

CONSERVA DE TONYINA



Aquesta recepta un dia parlant amb una veïna m'he la va explicar jo la vaig guardar molt be dins el meu cap i al cap d'uns dies ja hem vaig posar a fer la conserva de tonyina juntament amb la de tomata i així amb un parell de dies ho vaig tindre tot fet dat i beneït per a tot l'any!!

Ingredients:

La tonyina que creiem necessari jo uns 5 quilos
per litre i mig d'aigua que utilitzem: (jo 3 litres)
farem servir 200gr de sal (jo 400gr de sal)
15 grans de pebre (jo 30)
6 fulles de llorer (jo 15)
2 o 3 litres d'oli
pots de vidre (jo uns 15)

1.Quan anem a la peixateria que us deixin unes rodanxes generoses aproximadament de 2 o 3 dits si li dieu a la peixatera mes o menys ja sabrà per on anar. Ara això si que no us tregui ni pell, ni espines ni tripes.

2.En arribar a casa poseu les rodanxes dins una olla la mes gran que tingueu (sense passar-vos clar, no cal que sigui una marmita jajaja),i llavors poseu l'aigua calculant els litres que tireu per després poder tirar la sal, el pebre i el llorer.

3.Poseu l'olla a foc fort a bullir i quan comenci a arrancar el bull calcularem 3/4 d'hora i passat aquest temps apagarem el foc i deixarem que templi una mica l’aigua.

4.Posarem les rodanxes sobre paper absorbent i deixarem que s'escorrin ben be aproximadament uns 10 minuts.

5.Retirarem la pell i les espines, que ja veureu que es molt fàcil, farem trossets per fer-los encabir als pots i quan els tinguem plens amb la carn de la tonyina omplirem els pots d'oli fins a dalt de tot i els taparem.

6.Posem els pots dins un olla i els fem bullir uns 25 minuts, ja tenim llesta la nostra conserva.

7.Per a que la tonyina agafi gust la deixarem abans d'obrir un parell de mesos dins els pots al nostre rebost.



Bon profit a tots!!!