Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 25 de maig del 2014

PATÉ DE PEBRES



Avui voldria compartir amb tots vosaltres una recepta que vaig fer per nadal i que va tindre un èxit rotund!! Un paté per acompanyar unes torrades per a un aperitiu senzill, amb un toc picant i molt bo!!

Ingredients: ( 4 flameres individuals)

350gr de fetges de pollastre
25gr de mantega
25gr d’oli d’oliva verge extra
50gr de ceba
150gr de bacó fumat
50gr de pernil dolç
50ml de nata per cuinar
sal
grans de pebre variats (blanc, verd, negre i rosa)
1 cullerada de postres de pebre molt
½ vas de vi
½ vas de conyac

Per macerar:
Llet
Conyac

Per la gelatina:
200ml d’aigua
1 cullerada gran de melmelada
2 fulles de gelatina
grans de pebre
Unes fulles d'herbes aromatiques

1.Posare els fetges a trossos a macerar amb 3 parts de llet i una de conyac, jo sempre o faig a ull. Deixarem reposar mínim una hora.

2.Posarem la mantega i l’oli a la paella i sofregirem la ceba a trossets petits, quant sigui transparent i tirarem els trossos de fetge escorreguts, el bacó i el pernil dolç i deixarem tot que es cuini be a foc mitja uns 5-7 minuts. Tirarem els grans de pebre al gust i la cullerada de pebre i li donarem unes voltes més.

3.Tot seguit i tirarem el vi i el conyac i deixarem que redueixi una mica uns 3 minuts, rectificarem de sal i de pebre si convingués i retirarem del foc.

4.Deixarem refredar una mica, i tot seguit ho triturarem amb la batedora elèctrica i anirem afegint la nata poc a poc, si veiem que necessitem una mica més de nata li  tirem fins aconseguir la textura del paté. Aquí necessitem paciència i una bona estona, jo estic casi bé 10 minuts triturant per aconseguir una bona textura. Tot seguit ho posarem dins les terrines.

5.Prepararem la gelatina escalfant l’aigua amb la melmelada. Prèviament haurem hidratat les fulles de gelatina amb un vas d’aigua freda uns 10 minuts. Quan l’aigua bulli tirarem les fulles de gelatina i remourem molt be fins que es desfacin.

6.Seguidament ho tirarem per sobre el paté i seguidament uns grans de pebre i les herbes, deixarem que qualli i ja podrem deixar-ho un dia a la nevera abans de menjar. Jo en deixo una per menjar i les altres les congelo per esdeveniments posteriors.


Bon profit a tots!!!