Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 24 de juliol del 2014

EMPANADA GALLEGA


Dema es Sant Jaume i que millor que celebrar-ho que amb una empanada típica Gallega com es la de tonyina. I per postres us be de gust una Tarta de Santiago (recepta) amb una copeta de moscatell??

Ingredients:
Per la massa:

450gr de farina
1 sobre de llevat de pa
100ml d’oli
100ml d’aigua
50ml de vi blanc
1 ou
sal
1 ou per a pintar

Per al farcit:

2 cebes grans
1 pot de tomata natural (recepta)
2 pebrotets del piquillo
1 pot d’olives sense os
1 pot de tonyina en conserva d’oli (recepta)
3 ous durs

1.En un bol començarem a fer la massa. Hi posarem l’aigua, l’oli, el vi, l’ou i la sal i ho batrem per a incorporar l’ou. Tot seguit introduirem tota la farina i el sobre de llevat de pa i ho començarem a barrejar amb una rasqueta. Quan la massa ja no sigui enganxifosa la posarem sobre el marbre i l’acabarem d’amassar a ma. La deixarem reposar ½ hora.

2.Mentrestant farem el farcit. En una paella posarem un bon raig d’oli d’oliva i quant sigui calent i tirarem la ceba picada, abaixarem el foc i deixarem que es vagi coent a foc suau, quan sigui casi be cuita i tirarem el pot de tomata i el pebrot del piquillo a trossets petits, tot això ho deixarem sofregir fins que la tomata sigui cuita.

3.Tot seguit i tirarem la tonyina esmicolada i les olives a quarts ho barrejarem tot i deixarem que s’ajuntin els gustos un parell de minuts. Retirarem del foc i reservarem.

4.Partirem la massa en dos, una, una mica més gran que serà la farem servir per la base i la més petita ens servirà de “tapa”. Amb un corro de cuina l’estirarem i la posarem dins un motlle i amb cura l’aplanarem pels costats.

5.A dins i posarem el farcit ben estirat i per sobre els ous durs a trossets petits.
6.Farem la mateixa operació amb la massa petita i la posarem per sobre, amb els sobrants de massa no els talleu, els enrotlleu per a tancar l’empanada, li feu tres forats o quatre i la pinteu amb un ou batut.

7.Enfornarem uns 45-55 minuts depenent del forn a 180ºC.

8.La deixeu refredar una mica i llesta per a servir.




Bon profit a tots!!

dimarts, 8 de juliol del 2014

NATILLES AL MINUT


Avui us deixo amb una recepta de reaprofitament, aquest cop aprofitarem la crema pastissera que va sobrar de les coques o de qualsevol altra elaboració que feu duran l’any. Així que els puristes de les natilles no llegiu això per que poder us agafarà qualsevol mal, però avui del que tracta es de aprofitar aquell menjar que ja tenim i no sabem que fer-ne.

Ingredients: (per a 2 natilles)

150gr de crema pastissera (recepta aquí)
llet
canella

1.Posarem la crema en un bol i amb cura anirem tirant rajolins de llet i anirem barrejant amb les barilles manuals fins que s’integri la llet i tornarem a tirar-ne un altre rajolí així fins que aconseguim la consistència de natilles.

2.Servim les natilles en cassoletes o bols petits i els posem una estona a la nevera.

3.Just en el moment de servir i posarem una mica de canella en pols per sobre.

4.Tambe les podeu servir amb una galeta maria, que la posareu sencera i just abans de posar les natilles a la nevera.




Bon profit a tots!!!