He vist la necessitat de començar un blog, ja que la cuina a despertat molt interes en mi! M’agrada el que faig i voldria compartir-ho amb família, amics i perquè no, tothom que ho llegeixi. Espero que les meves receptes us puguin ajudar ja que la satisfacció que dona un menjar casolà no te paraules;La meva experiència no es pot comparar amb la de mares i padrines que han dedicat tota la vida a la cuina però espero que d’aquí uns anys això hem serveixi com experiència. Que comenci la cuina!
Blog de cuina tradicional dolça i salada!
dilluns, 6 de febrer del 2012
ARRÒS AMB VERDURETES
Be avui toca un arròs. Personalment aquest plat m’agrada molt de degustar, però un cop em poso a cuinar-lo mai li trobo el punt, o hem queda sec o no m’agrada de gust i sobretot amb la paella de peix; però en canvi aquest sempre queda be de gust bo i amb un bon gust de verduretes amb un toc de peix. La ració d’avui es per una persona així que ja sabeu a doblar quantitats si sou mes gent.
Ingredients:
100g de verdures de samfaina (carabassó, albergínia, pebrot, ceba…)
80g d’arròs
4 cullerades soperes de tomata natural triturada
Unes gambes o cloïsses
3 vasos de caldo
½ pastilla de caldo de verdures
Oli d’oliva
Sal
1.Agafarem les verduretes, les pelarem i les tallarem a daus petits.
En una olla i posarem l’aigua amb la pastilla de caldo i deixarem que bulli.
2.En una paella petita i tirarem un raig d’oli i a foc fort hi courem les verduretes, quan estiguin cuites i tirarem les cullerades de tomata i deixarem que es sofregeixi be.
3.Quan les verdures siguin al punt hi tirarem l’arròs i li donarem unes voltes perquè es dori una miqueta, baixarem el foc hi tirarem el caldo bullint i les gambes o les cloïsses i rectificarem de sal.
4.Deixarem uns 18-20 minuts al foc anar remenant i vigilant que no s’enganxi a la paella, si necessites mes caldo li tirarem una mica d’aigua.
5.Quan l’arròs sigui cuit apagarem el foc i deixarem 5 minuts en repòs.
6.Jo faig servir unes bosses de “pisto de verdures” que hi ha a la secció de congelats dels supers, les meves preferides son les de Mercadona i Bonarea. Tot i que això de les verdures va a gustos i si son fresques sempre podem triar mes, per exemple unes carxofes o mongetes ja ho sabeu que això va a gustos.
7.Les gambes per fer aquest arròs les agafo de les pelades i congelades igual que les cloïsses, ara això si amb unes gambes fresques ja seria mes que bo. Jejeje.
8.El caldo que faig el podeu substituir per un fumet de peix, o un caldo casolà de verdures o simplement aigua, amb aquest últim es una mica mes soset.
Bon profit a tots!!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Aquest no el he provat, pero ha d'estar bonisim...
ResponElimina