Aquesta
ha sigut la primera vegada que m’he decidit a fer panadons. Tenia bastants
dubtes sobre com tancar-los i be ho he fet una mica a la meva manera ara per la
pròxima ja tinc la idea ben clara de com fer-ho. Per cert aquesta recepta de la
massa m’he la va passar l’Antonieta i realment a casa va agradar molt i amb un
torrat i un gust molt i molt bo!!!
Ingredients:
Per
la massa:
300gr
de farina
1
vaset petit de cervesa
1
vaset petit d’oli
1
polsim de sal
Pel
farcit:
1kg
d’espinacs frescs
1
cabeça d’alls
Panses
Pinyons
Sal
Oli
1.Posarem
la farina dins un bol i tirarem l’oli i ho amassarem una mica. Llavors i
tirarem la cervesa i la sal i ho tornarem a amassar uns 10 minuts.
2.Aqui
si veiem que la massa se’ns empega molt a les mans i tirarem una mica de farina
i anirem amassant ens ha de quedar una massa un pel elàstica, pel contrari si
veiem que la massa no se’ns lliga passat el temps en mes de tirar farina i
anirem tirant de cullerada a cullerada mes cervesa fins que la massa tingui el
punt elàstic. Deixarem reposar aquesta massa 2 hores.
3.Mentrestant
anirem a prepara el farcit. Netejarem i tallarem els espinacs.
4.En
una olla gran hi posarem aigua i ho portarem al foc fins que bulli. Quan bulli
i posarem els espinacs i els deixarem uns 3 minuts mes o menys fins que perdi
la rigidesa. Passat el temps els retirarem del foc i els escorrerem de l’aigua.
5.Ara
en una paella gran i posarem un bon raig d’oli i a foc mig i daurarem tots els
alls de la cabeça tallats a lamines ben finetes.
6.Quan
siguin mig cuits hi tirarem les panses i els pinyons i ho acabarem de daurar.
7.Ara
es el moment de tirar els espinacs i anirem remenant constantment. Veurem que
els espinacs deixen aigua, doncs haurem de anar sofregint els espinacs fins que
perdin aquesta aigua. Quan acabin de deixar anar l’aigua els sofregirem uns 3
minuts i els retirarem del foc. Si convé els rectificarem de sal.
8.Ara
partirem la massa en 8 parts iguals i l’estirarem amb el curro de cuina en forma mes o menys rodona. A cada rodona i
posarem una cullerada del farcit i els tancarem d’aquesta manera:
9.
Ara els posarem sobre una safata del forn amb paper de plata untat amb una mica
d’oli. Mitja altura i opció dalt i baix
a 180ºC fins que siguin ben daurats sobre uns 35-40 minuts.
10.Passat
el temps els retirarem del forn i els deixarem refredar una mica. Millor
servir-los tebis.
Bon
profit a tots!!
Aquestos si que m'agraden, gràcies per les bones receptes que ens fas arribar.
ResponEliminaGràcies a tu per estar sempre aquí, es molt agrait saber que algu li agrada el que fas!!! Un peto molt fort!!!
EliminaHola soc la Montse,jo vaig posar l'enllaç a l'entrada dels panadons.A mi també em va fer il.lusió que em fessis un comentari. Dels que vaig veure és el que vaig trobar més planer i entenedor.Felicitats pel teu bloc. Vas dir que també eres del Pla,de quin poble?.
ResponEliminaSalutacions.
Montse.
Hola,soc la Montse i estic dins la Coral de Torregrossa. Quan vam celebrar el 25 aniversari vam fer una petita excursió entre d'altres coses, i vam anar a la Casa Canal a Mollerussa i desprès vam anar a veure l'Estany d'Ivars.Ens va agradar molt.
ResponEliminaHe vist al teu blog la recepta de la melmelada de grosella,tinc una amiga que em va dir la recepta per fer-n'hi de maduixa.Tot l'hivern que en faig i és fàcil de fer i molt bona!!!
Una abraçada.