Aquest mes els nois de
els fogons de la bordeta i xocolata desfeta ens han fet una gran proposta: Els
Bolets!!!! Feia uns quants mesos que hem rondava l’idea de fer paté per les
festes de nadal i be ara m’han donat l’ocasió especial per a poder elaborar un paté
diferent per a les festes. Just després de provar-lo a casa ja m’han reptat per
a que el fes amb pebres i com que va quedar tan bo ja he fet paté de dos
maneres diferents i de segur que no serà l’ultima… Nomes cal dir-vos que es un paté
de gust molt suau amb un aroma de bolets deliciós!!
Ingredients: (per a 4
flameres individuals)
300gr de fetges de
pollastre nets i sense cors
40gr de bolets
deshidratats (jo aquest cas he utilitzat ceps perquè en tenia un potet) però
utilitzeu els que tingueu a ma o una barreja de bolets això ja va al vostre
gust
25gr de mantega
15ml d’oli d’oliva
50gr de ceba
50gr de beicon
150ml de nata per cuinar
Farigola
3c/s de vi
2c/s de conyac
2c/s de l’aigua dels
bolets
Sal
Per la gelatina:
150ml de l’aigua dels
bolets
50ml d’aigua
6c/p de melmelada de préssec
1 ½ fulles de gelatina
neutra
Pebre en grans i fulletes
de romero
1.Posar a hidratar els
bolets amb 200ml d’aigua. Posar a macerar els fetges amb la meitat de llet i
meitat de conyac.
2.Picar la ceba i
coure-la en una paella en una mica d’oli, quan sigui una transparent posarem
una rameta de farigola i els bolets ja hidratats i coure tot junt una estoneta.
Retirarem del foc ho reservem treien la rama de farigola.
3.Posar la mantega a
desfer a la mateixa paella i posarem els fetges i el beicon a trossos i courem
uns 4 minuts per que quedin cuits però no secs, afegirem el vi, el conyac i la
mica d’aigua dels bolets, ho deixarem reduir una mica els licors i tot seguit
afegirem la mescla de la ceba i els bolets ho integrarem uns 2 minuts, ho
rectificarem de sal per que quedi al punt i ho retirarem del foc.
4.Deixarem refredar una mica,
i ho triturarem tot amb la batedora elèctrica molt be per que quedi molt fi,
afegirem la nata i ho continuarem triturant per que s’integri tot be.
5.Ho passarem en terrines
i ho deixarem ala nevera mentre preparem la gelatina.
6.Hidratarem la gelatina
amb aigua freda. Farem bullir l’aigua dels bolets i l’aigua i quan arrenqui el
bull retirarem del foc i posarem la gelatina ja hidratada i la desfarem ben be.
Afegirem la melmelada i la desfarem molt be a l’aigua.
7.Treurem les terrines de
paté de la nevera hi posarem per sobre amb molta cura la gelatina i per decorar
tirarem uns grans de pebre i les fulles de romero.
8.Ho deixarem reposar mínim
un dia per a que s’amalgamin els gustos i ja estarà llest per a degustar.
9.Aquest paté es pot
congelar amb tranquil·litat ja que d’aquesta manera fet així el podem treure en varies vegades i degustar-lo
en diferents ocasions.
Bon profit a tots!!!
Quina recepta més original!! a casa ens encanta anar a buscar bolets, ja ho provaré!
ResponEliminaMmmmmm......bona idea per Nadal!!!
ResponEliminaGràcies!!!
Salut i petons,
Olga
molt original! deu ser ben bona, l'apunto! Ja tens nova seguidora, un petó!
ResponEliminaBonísim el paté, a mi els bolets m'encanten!!
ResponEliminapetons
Guau! M'has deixat sense paraules, ha de ser una delícia!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Ostres què bo!! però hauria de dir que no porta fetgets de pollastre...
ResponElimina