Diuen que s’acaba l’estiu i la veritat es que
ja es nota a l’ambient, quina pena no? Jo no volia acomiadar-me d’ell sense un
plat que fa estiu allà on va, l’amanida russa. Admet un munt de variacions i
cada casa la fa a la seva manera així que us deixo amb la versió del Pla.
Ingredients:
2 patates mitjanes
250gr de mongeta rodona
1 pastanaga gran
½ pot de tonyina casolana AQUÍ
2 ous durs
olives
pebrot vermell escalivat
maionesa casolana AQUÍ
1.Rentarem i tallarem la mongeta molt petita i
pelarem i tallarem la pastanaga a tallets molt petits. Rentarem pelarem i
tallarem la patata a daus molt petits i la reservarem apart.
2.Posarem una olla al foc amb aigua a bullir
quan arrenqui el bull i tirarem la mongeta i la pastanaga i ho deixarem coure
15-20 minuts depèn de com us agradi de cuita, passat el temps i tirarem la
patata i la deixarem uns 5-7 minuts, vigileu-la que si es cou massa al ser molt
petita es desfà. Retirar i escórrer amb un colador i li tirarem un bon raig d’aigua
freda per sobre així li tallem la cocció.
3.De mentre en un bol gran i posarem la
tonyina ben esmicolada i escorreguda, el pebrot i les olives tallades a trossos
i amb els ous farem el mateix. Tot seguit i tirarem les verdures i ho barrejarem
molt be.
4.Si voleu ho premseu tot dins un motlle ho desemmotlleu
en una safata i ho cobriu amb la maionesa i si no teniu tantes ganes serviu l’amanida
als plats i cadascú que si posi la maionesa que vulgui!
Bon profit a tots!!!
a mi la amanida russa, m'agrada fer la tot l'any, és un plat molt saborós.
ResponEliminaJo també la preparo a casa!!! Les verdures les faig al vapor.I la maionesa.....també com tu!!! Cadascú la seva quantitat!!!
ResponEliminaSalut i petons,
OLga