Ara feia un grapat de dies que no deixava
veure’m gaire per aquí i avui us deixaré una recepta d’aquelles catalanes,
catalanes i que a més a més fan diumenge. Que bona es la crema catalana amb el
seu sucre cremat i si a sobre l’acompanyem amb uns carquinyolis o uns bunyols
ja es la pera llimonera!!!
Ingredients: (per a 6 cassoletes de fang)
1 litre de llet
4 rovells d’ou + 2 ous sencers
200gr de sucre
50gr de maicena
1 pal de canyella
la pell sencera d’una llimona
1.Reservem un vas de llet i la resta la posem
dins un olla amb el sucre la canyella i la pell de la llimona a bullir. Ho
barregem per a que es desfaci el sucre i deixem fins que bulli.
2.Dins un bol posem la llet freda i desfem amb
molta cura la maicena per a que no quedin grumolls, tot seguit i incorporem els
ous i ho barregem ben be.
3.Quan la llet amb el sucre bulli retirem
l’olla del foc aboquem el que tenim al bol i tornem a posar-ho al foc, aquest
cop una mica més fluix i sense deixar de remenar-ho amb un batedor o una
cullera de fusta veureu que espessa ràpid per això es important no deixar de
remenar per a que no s’enganxi.
4.Quan sigui espès retirem l’olla del foc i de
la crema i traurem la pell de la llimona i la canyella. Tot seguit ho
repartirem per les cassoletes de fang i deixarem que refredi a temperatura
ambient.
5.Un cop fred guardar a la nevera fins al
moment de servir. Just abans de servir hi tirarem una bona quantitat de sucre
per a sobre de la crema i ho cremarem amb un soplet de cuina. Decoreu com més
us agradi i a disfrutar.
Bon profit a tots!!!
doncs si, és una recepta de les de tota la vida i ¡mira que és bonissima!!
ResponEliminaÉs un clàssic!!!!! I dels que sempre venen de gust!!!
ResponEliminaSalut!!
Olga