Preparant aquesta amanida me'n vaig adonar de que servia pels
divendres de dejuni de quaresma, apart de ser molt complerta perquè
porta de tot, proteïnes, hidrats i greixos. Nosaltres a casa la
mengem com a plat únic i ens agrada molt ja que es una manera
diferent de menjar les llenties i que te tantes combinacions com
imaginem i a l'estiu entra molt be ja que es fresqueta i no t'has de
posar entre els fogons. Amb aquesta recepta aquest mes em presento a
la recepta del 15 de els fogons de la bordeta i xocolata desfeta, ja
que a casa es el llegum que mes èxit te davant del cigró o de la
mongeta blanca.
Ingredients: (per a 2 persones)
1 pot de llenties ja cuites
enciam
2 tomates
olives
1 llauneta de tonyina
2 ous durs
1 formatge fresc gran
oli d'oliva
vinagre de vi blanc
sal
1.Bullirem els ous fins que siguin cuits, els traurem del foc i els pelarem. Passarem les llenties sota l'aigua per treure'l-shi els liquid que porten i les deixarem escorre. Obrirem i escorrem la tonyina i el reservem.
2.Tallarem l'enciam amb juliana ben petitet, tallarem la tomata a dauets menuts de la mida de les llenties, tallem les olives a lamines i el formatge fresc el tallarem a daus no gaire grans.
3.Ho posem tot dins un bol menys l'ou i ho barregem a consciencia per a que quedi tot ben barrejat.
4.Ho emplatem al mig d'un plat, i al costat de l'amanida i posarem un ou tallat a quarts per a cada plat.
5.Per amanir he fet servir bon raig d'oli d'oliva, un polsimet de sal i unes gotes de vinagre de vi blanc. Nosaltres ens amanim cadascú al plat ja que no a tothom agrada la mateixa quantitat d'oli o de vinagre.
Bon profit a tots!
Ingredients: (per a 2 persones)
1 pot de llenties ja cuites
enciam
2 tomates
olives
1 llauneta de tonyina
2 ous durs
1 formatge fresc gran
oli d'oliva
vinagre de vi blanc
sal
1.Bullirem els ous fins que siguin cuits, els traurem del foc i els pelarem. Passarem les llenties sota l'aigua per treure'l-shi els liquid que porten i les deixarem escorre. Obrirem i escorrem la tonyina i el reservem.
2.Tallarem l'enciam amb juliana ben petitet, tallarem la tomata a dauets menuts de la mida de les llenties, tallem les olives a lamines i el formatge fresc el tallarem a daus no gaire grans.
3.Ho posem tot dins un bol menys l'ou i ho barregem a consciencia per a que quedi tot ben barrejat.
4.Ho emplatem al mig d'un plat, i al costat de l'amanida i posarem un ou tallat a quarts per a cada plat.
5.Per amanir he fet servir bon raig d'oli d'oliva, un polsimet de sal i unes gotes de vinagre de vi blanc. Nosaltres ens amanim cadascú al plat ja que no a tothom agrada la mateixa quantitat d'oli o de vinagre.
Bon profit a tots!
Com m'agraden les amanidetes de llegum, quan comença el bon temps ens en fem un fart!! Boníssima!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Una amanideta deliciosa. Ja comencen a venir de gust, la veritat. Així que l'apunto, que serà la reina de l'estiu :)
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
La proposta de preparar les llenties en amanida m´encanta. No n´he fat mai, així que ja comença a ser hora, aquesta amb formatge fresc, m´agrada. Petons,
ResponElimina