Molts de vosaltres sabreu que els arrossos no
son el meu fort, però be he descobert els risottos i us asseguro que això si
que se’m dona be!!:)))) Serà perquè son tan fàcils de fer que inclús un nen
petit els podria fer, doncs segur que si. La Sandra una companya de feina l’altre
dia m’explicava com el feia ella amb pollastre, doncs be jo volia prova’l amb
bolets i li vaig fer uns petits canvis.Amb aquesta recepta participo a la recepta del 15 del mes d'abril de els fogons de la bordeta i xocolata desfeta.
Ingredients: (per a 2 persones)
180gr d’arròs
20gr de camagrocs deshidratats
100gr de ceba
2 alls
30gr de mantega
100ml de vi blanc
200ml de llet
200ml de l’aigua d’hidratar els bolets
200-250ml de caldo de verdures
20 gambes pelades petites
80gr de formatge parmesà
Oli d’oliva
Sal
Pebre
1.Hidratar els camagrocs amb 400ml d’aigua
la nit abans.
2.Retirem els camagrocs de l’aigua i els reservem,
també reservarem TOTA l’aigua. Preparar el caldo de verdures, jo en aquest cas
250 ml d’aigua amb mitja pastilla de caldo. Quan sigui fet el caldo ho afegirem
els 200ml d’aigua dels bolets i ho abaixarem al mínim.
3.Tallarem la ceba molt menuda i la
posarem en una paella amb oli d’oliva a foc mig, quan haguí canviat el color,
afegirem els alls rallats donarem unes voltes i afegirem els camagrocs ara
deixarem que tot agafi una mica de color i que es facin els bolets, posarem les
gambes pelades i li donarem unes voltes mes, afegirem sal i pebre.
4.Ara es el moment on el risotto començarà
a agafar cos. Posarem l’arròs i li donarem voltes duran un minut, veureu que l’arròs
es torna com brillant, afegim el vi i li donem voltes fins que redueixi,
afegirem la llet amb 3 o 4 vegades i li anirem donant mes voltes. Aquí tota l’estona
costa en afegir el líquid fins que el que em tirat primer l’arròs no se la begut.
Quin tinguem tota la llet posada hi començarem a tirar el caldo de verdures i
bolets de cullerot en cullerot i fins
que no sa begut el primer no tirarem el segon, això si tota l’estona hem d’anar
donant voltes a l’arròs així que es possible que quedem una mica marejats,
jejejejeje!!
5.L’arròs s’ha d’anar controlant per si
esta cuit, si se’ns acaba l’aigua i encara no es cuit li tiraríem una mica mes
d’aigua de la que ens a quedat dels bolets.
6.Si ja es cuit li tirarem el formatge parmesà
per sobre i li donarem voltes per a que es barregi tot, quan sigui barrejat li
tirarem la mantega deixarem que es desfasi li donarem mes voltes i ja estarà llest
per servir.
7.Opcionalment hi podeu posar julivert
quan hi tireu les gambes tot i que no es obligatori jo ho vaig fer.
Bon profit a tots!!
No són tan fàcils, eh? Que n'he provat alguns amb els que es podren fer parets! jajajaj això vol dir que hi tens mà, no et treguis mèrits... que té una pinta fantàstica!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Ufff gracies per aquest comentari tan alagador!!!
ResponEliminaDesprès de veure unes quantes receptes de rissoto... m'haure d'animar a fer-ne; però jo no els trobo tan fàcils.
ResponEliminaT'ha quedat perfecte:
petons
Uns ingredients perfectes per un rissotto ! m´encanta així de sencill.. petons, i bon diumenge.
ResponEliminaHa de ser bonissim, el provarem!
ResponEliminaJoan & Maria
No pensava pas que el risotto tingues tan exit!! Jo desde que el vaig fer li tinc un carinyo especial! sera perque aquests camagrocs es van assecar a casa amb molta cura i una mica d'impaciencia!! En fi si el probeu de segur que us agradara molt!
ResponEliminaJo a alguns arrossos encara els he d'agafar el truc, perquè tela! haha! A tu t'ha quedat de luxe aquest amb camagrocs i gambetes, naym, nyam!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Jo també estic "experimentant" amb els risottos, aixi que moltes gracies per la vostra recepta! Petons
ResponEliminaEi! jo també he fet un risotto de camagrocs!!
ResponEliminaHa de ser boníssim! la combinació de gambes i camagrocs molt encertada!
ResponEliminapetonets