Aquests
dies de Festa Major no he estat molt per la cuina he intentat disfrutar al
màxim dels meus. De cuinar si que he cuinat però coses senzilles i que a la
vegada siguessin prou resultones, així que donant voltes al cap diumenge volia
fer pollastre al forn així sabia que no seria una gran preparació i hem
deixaria temps per descansar unes hores després del sopar de dissabte. Doncs be
al cap hem va venir el pollastre aquest que un cop va preparar la meva companya
de feina la Montse Baiges, molt bona dona però encara millor persona, així que
avui aquesta entrada va dedicada a ella. Molts petons.
Ingredients:
1
pollastre sencer d’uns dos quilos
1
botella petita de cervesa
2 fulles
petites de llorer
1 pessic
de rametes de romer
1 menat
de julivert fresc
1 rameta
de timó
sal
1.Primer
de tot posarem el forn a escalfar a 220ºC opció dalt i baix.
2.Ara
agafarem el pollastre i li tallarem la pell sobrant del cul i la del coll i tot
seguit el salarem per complet.
3.Obrirem
la cervesa i a dins amb el líquid i posarem les fulletes de llorer i el posim
de rametes de romer, agafarem una safata de forn i posarem la cervesa al centre
i tot seguit introduirem la botella per sota del pollastre i així aconseguirem
que ens quedi tot dretet.
4.Pel
broc de la cervesa i posarem la rameta de timó i el menat de julivert i tot
seguit posarem el pollastre dins el forn a la part baixa, abaixarem la
temperatura a 190ºC i el deixem que vagui
fent ell solet una hora i mitja ben bona.
5.El
resultat serà una carn molt tendra cuinat amb el seu propi suc i la cervesa i
sense gota de greix.
6.Jo el
vaig servir tal qual i el vaig tallar amb la botella i pel pit (es talla sol casi
bé) i llavors vaig retirar la botella i la resta ja va ser bufar i fer
ampolles.
7.Per la
pròxima i posaré unes patates senceres i pelades a la base per acompanyar el
pollastre.
Bon
profit a tots!!!
UUuuuiii!! Quina xulada!!!! Molt original!!!
ResponEliminaSalut!!
Olga