Avui
voldria compartir amb tots vosaltres una recepta que vaig fer per nadal i que
va tindre un èxit rotund!! Un paté per acompanyar unes torrades per a un
aperitiu senzill, amb un toc picant i molt bo!!
Ingredients:
( 4 flameres individuals)
350gr de
fetges de pollastre
25gr de
mantega
25gr
d’oli d’oliva verge extra
50gr de
ceba
150gr de
bacó fumat
50gr de
pernil dolç
50ml de
nata per cuinar
sal
grans de
pebre variats (blanc, verd, negre i rosa)
1
cullerada de postres de pebre molt
½ vas de
vi
½ vas de
conyac
Per
macerar:
Llet
Conyac
Per la
gelatina:
200ml d’aigua
1
cullerada gran de melmelada
2 fulles
de gelatina
grans de
pebre
Unes fulles d'herbes aromatiques
Unes fulles d'herbes aromatiques
1.Posare
els fetges a trossos a macerar amb 3 parts de llet i una de conyac, jo sempre o
faig a ull. Deixarem reposar mínim una hora.
2.Posarem
la mantega i l’oli a la paella i sofregirem la ceba a trossets petits, quant
sigui transparent i tirarem els trossos de fetge escorreguts, el bacó i el
pernil dolç i deixarem tot que es cuini be a foc mitja uns 5-7 minuts. Tirarem
els grans de pebre al gust i la cullerada de pebre i li donarem unes voltes
més.
3.Tot
seguit i tirarem el vi i el conyac i deixarem que redueixi una mica uns 3
minuts, rectificarem de sal i de pebre si convingués i retirarem del foc.
4.Deixarem
refredar una mica, i tot seguit ho triturarem amb la batedora elèctrica i
anirem afegint la nata poc a poc, si veiem que necessitem una mica més de nata
li tirem fins aconseguir la textura del
paté. Aquí necessitem paciència i una bona estona, jo estic casi bé 10 minuts
triturant per aconseguir una bona textura. Tot seguit ho posarem dins les
terrines.
5.Prepararem
la gelatina escalfant l’aigua amb la melmelada. Prèviament haurem hidratat les
fulles de gelatina amb un vas d’aigua freda uns 10 minuts. Quan l’aigua bulli
tirarem les fulles de gelatina i remourem molt be fins que es desfacin.
6.Seguidament
ho tirarem per sobre el paté i seguidament uns grans de pebre i les herbes, deixarem que
qualli i ja podrem deixar-ho un dia a la nevera abans de menjar. Jo en deixo
una per menjar i les altres les congelo per esdeveniments posteriors.
Bon
profit a tots!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada