Paelles en totes les seves versions son
sinònim d’estiu, avui us deixo amb una versió feta amb carn; pollastre i
llonganissa. Mai han sigut el meu fort
les paelles, trobo que no hem queden be però per tossuda jo i de tant en tant
m’hi tiro de cap i alguna vegada surt alguna cosa decent! Apa gent a viure
l’estiu que son dos dies i ja sabeu el que diuen que a l’estiu tota cuca viu!
Ingredients: (per a 2 persones)
2 porros
1 tros de pebrot verd i un altre de vermell
2 alls
1/2 pot de conserva de tomata
6 o 8 aletes de pollastre
1 tros de llonganissa
2 tassetes d’arròs
7 tassetes de caldo de pollastre
una culleradeta d’espècies per paella
sal
oli
1.Començarem tallarem les aletes de pollastre
en dos i després per la meitat i la llonganissa a rodanxes d’un dit o així. Tot
seguit les posarem a la paella que tindrem preparada amb una mica d’oli d’oliva
i ho rostirem una mica. Quan sigui cuit ho reservarem apart.
2.En la mateixa paella posarem un rajolí d’oli
d’oliva si fa falta i quan sigui ben calent i tirarem el porro tallat a
rodanxes, quan sigui tou i tirarem els pebrot a talls petits i els alls i ho
sofregirem tot junt a foc mig fins que agafi color i sigui ben cuit.
3.Hi tirarem la tomata i acabarem de fer un
sofregit, quan la tomata sigui cuita ho posem al vas de la batedora elèctrica i
ho triturarem, tot seguit ho tornarem a afegir a la paella. En una olla apart
començarem a escalfar el caldo fins a
que bulli.
4.Apujarem el foc i tirarem al sofregit
triturat una mica de vi blanc i deixarem fins que redueixi. Tot seguit i
tirarem la carn que tenim reservada i li donarem unes voltes. Afegirem l’arròs i l’incorporarem ben be amb el sofregit amb
uns 45 segons o així serà suficient.
5.Amb cura i tirem el caldo bullint i la
culleradeta d’espècies per a paella, deixarem que es vagi coent l’arròs. Primer
farem uns 8 minuts a foc ràpid, llavors l’abaixarem i courem a foc suau uns 10
minuts més. Si quan abaixem el foc veiem que l’arròs necessitarà una mica més
de caldo li tirem i rectifiquem de sal. Al final apaguem el foc i deixem
reposar un dos minuts i ja tenim l’arròs llest per a servir.
6.Cada casa es un mon i a nosaltres ens agrada que l'arròs "s'agafi" una mica al fons, tot son gustos.
Bon profit a tots!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada