Qui no a fet mai conserva de tomata natural??? es una cosa tan fàcil... Però clar si no es sap tot ens pot semblar difícil igual que jo quan vaig començar al mon de la cuina així que aquí la deixo per qui la necessiti algun dia. Tindre aquests pots al nostre rebost ens ajudara al dia dia i no tenen punt de comparació amb els de compra! Us animo a posar-vos mans a la massa.
Ingredients:
Tomates
madures
pots de
vidre
1.Posarem
les tomates dins la pica i les cobrirem amb aigua corrent ben calenta per a que
s'escaldin.
2.A mesura
les anirem pelant que ja veureu que la pell surt sola i les posarem dins un
recipient gran.
3.Un cop
tinguem totes les tomates pelades les triturarem amb la batedora elèctrica.
4.Omplirem
els pots fins a dalt de tot sense deixar gota d'aire dins el pot, el tancarem
ben fort.
5.Posarem
els pots dins un olla i els farem bullir uns 25 minuts.
6.Ja tenim
el rebost ple de pots de conserva de tomata per a tot l'hivern.
7.Si voleu
una conserva de tomata sense gens d'aigua les millors son les de bombeta.
8.Si no la voleu triturada amb els ganivet la feu a trossos del vostre gust i seguir els altres passos igualment.
8.Si no la voleu triturada amb els ganivet la feu a trossos del vostre gust i seguir els altres passos igualment.
Bon profit a
tots!!!
La meva mare sempre en fa a l'estiu de conserva de tomaca. I si que és ben fàcil, però també és molt elaborat de fer. Ara quan a l'hivern obres un pot i en pots assaborir aquest gust tant especial, val molt la pena...!!
ResponEliminaCada estiu en fem a casa, és un gran esdeveniment, ens hi posem tota la família i en fem per a tots! Van perfectes per l'hivern! petons
ResponEliminaJo també la faig!!! Tinc el rebost ple de tomaca fregida i de tomaca natural. La fregida la faig ratllada. Els pots de tomaca natural els faig amb les tomates senceres, altres a trossets petits i altres ratllada.
ResponEliminaVan de primera per a l'hivern!!!
Salut i petons,
Olga