Ja tornem a ser 15 i com passen els mesos ja som Octubre, 2 dies i ja
menjarem torrons… I aquest mes els nois de els fogons de la bordeta i xocolata desfeta ens proposen cuinar amb carabassa, un ingredient molt versàtil i molt
de tardor.
La meva proposta es una crema senzilla ideal per servir com aperitiu o
com a plat un dia de festa, o no… Això ja us o deixo a la vostra elecció.
Ingredients: (per a 2 plats o 8 cassoletes)
500gr de carabassa pelada
1 patata mitjana
1 ceba mitjana
2 formatgets en porcions
1 ou de guatlla per plat
Pernil salat a daus
Sal
Oli
1.Pelarem i tallarem a daus la carabassa, la patata i la ceba, ho posarem
en una olla, cobrirem amb aigua i ho posarem al foc a bullir. Quan arrenqui el
bull deixarem bullir uns 15 minuts i apagarem el foc.
2.Retirarem una part de l’aigua de la cocció i la guardarem per si la
necessitem. La resta de les verdures bullides les triturarem amb la batedora elèctrica
fins que sigui una crema fina. Rectificarem de sal i tirarem els dos formatgets
i ho tornarem a triturar, en aquest moment utilitzarem l’aigua que hem reservat
abans si es necessari fer una mica mes fluida la nostra crema.
3.En una paella sofregirem uns 5 minuts els daus de pernil i quan
siguin cuits els reservarem.
4.Posarem la crema bullint als plats i tot seguit i tirarem l’ou
de guatlla i ho taparem 5 minuts, passat aquest temps com que la crema era molt
calenta s’haurà quallat l’ou.
5.Just en el moment de servir adornarem amb els dauets de pernil i si
volem amb unes gotes d’un bon oli d’oliva i uns granets de sal maldon.
Bon profit a tots!!!
P.D: Gracies Laura, dona gust cuinar així!! Em presto a provar tots els
teus utensilis culinaris! ;)))
guapisssssima aquesta si que m'agrada, es dels pocs pures, cremes i triturats (aquests no m'agraden gens..... tu ja saps). Ja vec que no estas aburrrrrridaaaaaaaaaaaaaaaa
ResponEliminaM'encanten aquestes cassoletes!!! La crema deu estar....."de muerte"!!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Nosotras la hicimos muy parecida y es una receta muy recomendable!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Puc assegurar que la crema de carbassa està boníssima!
ResponEliminaperquè nosaltres no n'acabavem d'estar convençudes i ens ha encantat!
A més,amb aquest acompanyament encara més!!
ptns!!
Realment el temps passa volant... i en res canvi d'hora! Encara vindrà més de gust sopar una cremeta tan bona i reconfortant com la teva
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Mira que cuine molt amb carabassa però sobre tot en receptes dolces. Aquesta recepta teua m'ha cridat l'atenció amb l'ou i el pernilet...li hauré de donar una oportunitat! marta
ResponElimina