Aquesta recepta un dia parlant amb una veïna m'he la va explicar jo la vaig guardar molt be dins el meu cap i al cap d'uns dies ja hem vaig posar a fer la conserva de tonyina juntament amb la de tomata i així amb un parell de dies ho vaig tindre tot fet dat i beneït per a tot l'any!!
Ingredients:
La tonyina
que creiem necessari jo uns 5 quilos
per litre i
mig d'aigua que utilitzem: (jo 3 litres)
farem servir
200gr de sal (jo 400gr de sal)
15 grans de
pebre (jo 30)
6 fulles de
llorer (jo 15)
2 o 3 litres
d'oli
pots de
vidre (jo uns 15)
1.Quan anem
a la peixateria que us deixin unes rodanxes generoses aproximadament de 2 o 3
dits si li dieu a la peixatera mes o menys ja sabrà per on anar. Ara això si
que no us tregui ni pell, ni espines ni tripes.
2.En arribar
a casa poseu les rodanxes dins una olla la mes gran que tingueu (sense passar-vos
clar, no cal que sigui una marmita jajaja),i llavors poseu l'aigua calculant
els litres que tireu per després poder tirar la sal, el pebre i el llorer.
3.Poseu
l'olla a foc fort a bullir i quan comenci a arrancar el bull calcularem 3/4
d'hora i passat aquest temps apagarem el foc i deixarem que templi una mica l’aigua.
4.Posarem
les rodanxes sobre paper absorbent i deixarem que s'escorrin ben be
aproximadament uns 10 minuts.
5.Retirarem la
pell i les espines, que ja veureu que es molt fàcil, farem trossets per fer-los
encabir als pots i quan els tinguem plens amb la carn de la tonyina omplirem
els pots d'oli fins a dalt de tot i els taparem.
6.Posem els
pots dins un olla i els fem bullir uns 25 minuts, ja tenim llesta la nostra
conserva.
7.Per a que
la tonyina agafi gust la deixarem abans d'obrir un parell de mesos dins els
pots al nostre rebost.
Bon profit a
tots!!!
Molt interessant aquesta conserva!
ResponEliminaNosaltres haviem fet la de tonyina posant-la directament amb sal, xo llavors crec que queda diferent a la teva, xo tb és molt bona!!
ptns!!
Moltíssimes gràcies per la recepta!!!
ResponEliminaÉs una conserva que alguna vegada m'he plantejat fer-la.A veure si trobo una bona tonyina i la provo de fer!!
Salut i petons,
Olga
M´ha fet gràcia llegir-te, perquè jo faig com tu, quan em diuen una recepta procuro recordar-la bé per poder-la fer després :)
ResponEliminaAquesta teva la guardo, m´ha agradat molt...petonets
M'agrada la proposta. No es gaire aquestes receptes de conserves salades. Bona feina !
ResponElimina