“El
dijous llarder botifarra, botifarra el dijous llarder botifarra menjaré”
Avui es
dijous gras, iniciem el carnaval, una setmana de disbauxa justament abans de la Quaresma. Aquest dia
antigament es menjava botifarra d’ou, coca de llardons i truites de tot tipus,
per com tot aquestes cosetes que ens fan sentir arrelats a la nostra terra es
van perdent i això sempre fa una mica de pena. Per això us deixo la coca de
llardons per a poder celebrar el primer dia del carnaval i així recuperar una
mica les nostres tradicions!!
Ingredients:
2
lamines de pasta de full
150gr de
llardons de bona qualitat
1 ou
un bon
grapat de pinyons
sucre
abundant
1.Triturarem
els llardons amb la picadora. Ami m’agrada no trobar-los gaire, però com que això
va a gustos si els voleu mes grossets els talleu amb el ganivet.
2.Extendrem
un polsim de farina sobre el marbre de la cuina i sobre i posarem una de les
lamines de pasta de full, per sobre estendrem la pasta dels llardons i taparem
amb l’altra lamina de pasta de full.
3.Agafarem
el corró i anirem estirant la pasta de full amb gracia per a que ens vagui
quedant de la mateixa forma, a la meitat d’estirar la girarem amb cura tornant
a tirar una mica de farina sobre el marbre i tornarem a estirar-la fins que ens
quedi molt fina he igual, a mi m’ha quedat un quadrat molt gran i he fet dos
coques. Amb una forquilla marcarem una mica les bores per a que es tanquin. Pre
escalfarem el forn a 180ºC opció dalt i baix.
4.Posarem
una mica de paper de forn a la safata i amb cura i posarem la coca a sobre,
batrem l’ou i pintarem la coca amb l’ou batut, per sobre i tirarem pinyons i
finalment sucre abundant així farà una crosta i aquí tota la gracia de la coca,
el sucre barrejat amb el llardó.
5.Introduirem
la coca al forn a mitja alçada aproximadament uns 20-25 minuts o fins que la
veieu dauradeta.
6.Al
retirar del forn tindrem molta cura a posar-les en una safata i les deixarem
refredar i ja seran llestes per menjar.
Bon
profit a tots!!!
Sembla que no pugui ser tant fàcil i tant bona!
ResponElimina