Avui us
deixo un dels segons plats que vaig fer el dia de Nadal. Va agradar molt, tant
que ningú de taula va recorda a fer-li una fotografia al plat!!! Sort que va
sobrar i dos dies després li vaig fer la foto!! Aquest es un d’aquells plats
que millora d’un dia per l’altre, els gustos es barregen i es tot una
delícia!!!
Ingredients:
(per a 4 persones)
¼ de
pollastre per persona (sempre trio la part de la cuixa)
12
gambes
½ pot de
tomata natural feta a casa
1 ceba
1 vas de
conyac
caldo de
pollastre
1 ramet
d’herbes aromàtiques
oli
sal
Per la
picada:
3
llesquetes de pa torrat
2 grans
d’all
unes
quantes ametlles
unes
quantes avellanes
un
grapadet de pinyons
1 ramet
de julivert
1.En una
cassola posarem un bon raig d’oli d’oliva i marcarem el pollastre fins que
sigui ben ros i el reservem. En el mateix oli també marcarem les gambes i també
les reservarem juntament amb el pollastre.
2.Tallarem
la ceba a juliana. En el mateix oli de marcar el pollastre i les gambes
confitarem la ceba a foc suau, quan sigui cuita i tirarem la tomata i el ramet
d’herbes i deixarem coure uns 6-7 minuts.
3.Incorporarem
el pollastre al sofregit i tirarem per sobre el vas de conyac tot seguit i
posarem flama per sobre per a flamejar-ho. Tingueu sempre una tapa a ma per si
el foc es descontrola i sobretot en aquest pas apagueu l’extractor de fums!!!
4.Quant s’acabi
la flama i tirarem caldo de pollastre fins a cobrir i ho rectificarem de sal,
abaixarem el foc i ho deixarem fen xup xup uns 30 minuts mes o menys.
5.En
aquesta estona morta anirem preparant la picada, posarem tots els ingredients
dins el vas de la batedora elèctrica afegint un culet del caldo del pollastre i
ho triturarem tot molt be.
6.Passat
els 30 minuts el pollastre ha d’estar tendre, hi afegirem la picada li donarem
unes voltes per a que quedi tot barrejat i ho taparem uns 10 minuts mes.
7.Passat
10 minuts posarem les gambes, afegirem si convé una mica més de caldo hi
deixarem acabar de fer uns 10 minuts més. Apagarem el foc i deixarem que reposi
fins l’endemà.
Bon
profit a tots!!!
MMMMmmm....quin mar i muntanya!!! És una combinació tan bona........
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Un clàssic de clàssics!! ideal pel dia de Nadal!
ResponEliminaNo m'estranya que no us recordessiu de les fotos tenint aquest plat davant...jeje!
ptns!!
El ramat d'herbes quines són?
ResponEliminaLes poses a trossos grans? Les treus a mig fer?
Els compro ja fets pero i pots tirar el format d'herba que tinguis per casa, llorer, romaní... O en pols o en branca i li deixo tota la cocció
ResponElimina