Aquest
any les mones les hem fet a casa, i com que la imaginació es el que conta n’hem
fet 3 per a que tothom estigui content!! I ja ho diuen ja, que com a casa res!!
Que bones han sortit, si nota l’amor i el carinyo que i poses per a que surti
bo, rebo!! Aquest any us ensenyaré com faig jo les Sares ( mona de mantega ),
espero que us agradi i que us animeu l’any que be a fer-la!!
Ingredients:
(per 1 mona mitjana)
1
pa de pessic mitjà ( la recepta infal·lible més endavant)
500gr
de mantega sense sal a temperatura ambient
300gr
de sucre glass
150gr
d’ametlla laminada
Melmelada
de préssec
2
cullerades soperes de cacau pur en pols
Almívar:
1
part d’aigua
1
part de licor de préssec (o el que mes us agradi)
3
cullerades soperes de sucre
1.Barrejeu
tot els ingredients de l’almívar en un vas ho barregeu i ho poseu a escalfar 1
minut al microones, quan estigui llest ho torneu a barrejar i ho deixeu
refredar.
2.Poseu
la mantega en un bol (ha de ser tova, casi be que es desfaci), i amb unes
barilles elèctriques la bateu perquè vagui agafant consistència i a mesura i
aneu tirant el sucre de mica en mica, quan tingueu el sucre tot integrat us ha
de quedar una crema fina i consistent, si veieu que li falta una mica de
textura li podeu posar 4 cullerades soperes de llet i acabar-ho d’integrar.
3.Ara
partirem el pa de pessic per la meitat, ho si es alt, amb tres.
4.Amb
un pinzell anirem pintat totes les capes per a que quedi ben tobet, però tampoc
us passeu a veure si després s’he us desmanegarà la capa de pa de pessic.
5.A
la capa que us quedi a l’esquerra l’unteu amb melmelada de préssec i la que us
queda a la dreta amb una fina capa de la mantega que hem preparat abans,
tanqueu i amb la capa que us queda torneu a fer el mateix procediment.
6.Repartiu
les ametlles al plat del microones i les poseu uns 2 minuts, desprès amb
intervals de 30 segons fins que siguin torradetes.
7.Mentrestant
agafarem porcions de mantega i anirem repartint per tota la capa de sobre i els
laterals de la mona, hem de vigilar que ens quedi una mica de mantega per a fer
els detalls finals.
8.Quant
ja tinguem la mona coberta amb la mantega es el moment de repartir l’ametlla
torrada per tota la superfície de la mona amb una mica de gracia per a que
quedi ben bonica.
9.De
la mantega que ens ha quedat agafarem una porció, la posarem dins la manega
pastissera amb la boquilla que triem i farem unes decoracions per sobre.
10.Amb
la mantega que ens ha quedat la barrejarem amb el cacau i procedirem a fer el
mateix que amb la mantega anterior.
11.Arribat
a aquest punt ja teniu una mona llesta per a disfrutar el dilluns de pasqua,
nomes us faltaran unes plomes, uns pollets i una bona figura de xocolata per
acabar de decorar la vostra mona!
Bon
profit a tots!!!
Quines mones més espectaculars!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga