Avui us deixo amb un tronc de trufa que fa un
temps vaig fer per portar a casa la tieta, va tenir molt èxit tot i ser un
postres d’aquells extres de xocolata!! La recepta de la base del tronc es de la
Trini d’Ivars, si la voleu conèixer cliqueu aquí!!
Ingredients:
Per la base:
3 ous
3cullerades soperes de sucre
2 cullerades soperes de farina
1 cullerada sopera de maicena
2 cullerades de postres de llevat
Pel farcit:
500gr de nata per muntar
125gr de sucre
2 cullerades soperes de cacau pur en pols
Per la cobertura:
100gr de xocolata 70%
50ml de nata per cuinar
25gr de mantega sense sal
1.Prepararem la base, separarem les clares
dels rovells, i muntarem les clares a punt de neu, incorporant a poc a poc el
sucre. Tot seguit i amb cura incorporarem els rovells i al final la farina, la
maicena i el llevat tamisat amb moviments de baix cap dalt per evitar que ens baixin
molt les clares. Pre escalfar el forn a 170º.
2.Amb la mateixa safata del forn, la folrarem
amb un tros de paper vegetal i per sobre i tirarem la barreja anterior
deixant-la plana i uniforme per tota la superfície del paper.
3.Un cop el forn escalfat posarem la safata i
courem uns 15-20 minuts segons els forn. Al punxar amb un escuradents ha de
sortir net. Amb calent i posarem un drap humit per sobre (el drap ha de ser
humit no moll, nomes necessitem mentir una mica humida la superfície de la
base), i tot seguit i amb l’ajuda del paper vegetal, enrotllarem la base sobre
si mateixa per fer el tronc, amb el mateix pas ja aprofitarem per anar treien
el paper vegetal.
4.Mentre s’arrofreda una mica aprofitarem per
preparar la trufa del farcit. Muntarem la nata i poc a poc anirem tirant el
sucre fins que sigui ben muntada vigilant que no ens passem, al final hi tirarem el cacau i acabarem de
barrejar per a que s’incorpori i finalment formar la trufa.
5.La base un cop freda la desenrotllem i
veurem que li a quedat la forma. Anirem repartint un capa uniforme per tota la
superfície de la base deixant un dit als costats i a la part mes allunyada de
nosaltres, perquè així al enrotllar corre una mica la trufa i aquests espais
s’acaben omplint. Un cop tot untada la superfície l’enrotllem amb una mica de
gracia, i si pels costats ens ha quedat buit amb una cullera ho acabarem
d’omplir i ho deixarem llis.
6.Ara posarem la xocolata en porcions i la
mantega a trossos en un bol i ho posarem a desfer un minut al microones, després
i amb paciència posarem amb intervals de 30 segons fins que sigui la xocolata
desfeta i ben unida a la mantega. Ho barrejarem i incorporarem la nata fins que
sigui una crema homogènia.
7.Tot seguit i amb una llengua cobrirem tot el
tronc. Decorarem al gust i el deixarem fins que la xocolata de la cobertura
sigui freda i dura.
Bon profit a tots!!!
AIXO SI QUE ES UN POSTRE........... FA UNA PINTA MARAVELLOSA
ResponElimina