Avui us
deixo amb un dels plats estrella de casa, les empanadilles de tonyina el Xavi
disfruta com un camell!!! No hi ha res millor que això i si son fetes al forn
encara més perquè no tenen gens de greix!!
Ingredients:
(16 unitats)
1 paquet
d’oblees d’empanadilla
1 potet
petit de tomata natural
1 ceba
petita
1 pebrot
petit del piquillo escalivat
1 ou dur
1 llauna
de tonyina
14
olives sense os
oli
d’oliva
1 ou
batut per pintar
1.En una
paella posarem un bon raig d’oli d’oliva i quant sigui calent i tirarem la ceba
tallada ben menuda, abaixarem el foc i deixarem que es vagi coent a foc suau,
quan sigui casi be cuita i tirarem el pot de tomata i el pebrot del piquillo a
trossets petits, tot això ho deixarem sofregir fins que la tomata sigui cuita.
2.Tot
seguit i tirarem la tonyina esmicolada, les olives a quarts i l’ou dur a
trossets petits, ho barrejarem tot i deixarem que s’ajuntin els gustos un
parell de minuts. Retirarem del foc i reservarem.
3.Ara
anirem farcint les oblees amb una mica del preparat ( una cullerada abundant de
postres), la posarem just al centre, la plegarem per la meitat i la tancarem
xafant amb una forquilla per tota la bora.
4.Un cop
les tinguem totes les disposarem sobre una safata de forn i tot seguit les
pintarem amb l’ou batut.
5.El
forn a 180º C amb opció d’alt i baix i les courem aproximadament una mitja
hora. Ja veureu que agafen un toc daurat per sobre. Les traurem del forn i les
deixarem refredar.
6.Les
servirem amb una mica d’amanida, i tèbies si no ens cremarem els morros.
Bon
profit a tots!!!
Ara fa molt temps que a casa no en fem, però la veritat es que están bonísimes, i fetes al forn com proposes són més sanes que fregides :)
ResponEliminaJo també les faig al forn!! Es fan molt ràpid, no embrutes, no es trenquen i....són més saludables!!
ResponEliminaSalut!
Olga
Molt bones al forn. (al meu poble les fruites tenen pinyol i els animals os) ;-)
ResponElimina