Aquí
teniu una de les receptes amb les que més difruto fent-les. Son una mica
entretingudes, però qui es l’espavilat que diu que no a una bona coca de
recapte per sopar??? O per aperitiu un dia especial??? Jo almenys no podria
així que mans a la massa i a disfrutar d’una bona coca!!
Ingredients:
(per a 4 coques)
170ml
d’oli d’oliva
1
culleradeta de sal
1 sobre
de llevat de pastisseria o 25 gr de fresc
500gr de
farina
180ml
d’aigua
Per a
decorar:
Escalivada
(recepta aquí)
Llonganissa
Tonyina
(recepta aquí)
Anxoves
1.En un
bol posar la farina, el llevat i la sal i afegir l’oli tot això ho barrejarem
be, tot seguit anirem afegint l’aigua poc a poc fins que se’ns faci una pasta
elàstica. Si al final veiem que la pasta es seca i podem posar una mica d’aigua
i per si el contrari es una massa enganxifosa i podem posar una mica més de
farina. Deixarem reposar 1 hora.
2.Partirem
la bola en 4 parts iguales. Empolsarem el marbre amb farina i amb corro de
cuina l’estendrem fins a tindre una massa fina. L’enrotllarem amb el curro i
l’estirarem sobre la safata de forn que tinguem triada amb una lamina de paper
d’estrassa o amb paper d’alumini una mica untat amb oli.
3.Decorarem
les coques amb tires de pebrot i albergínia escalivada. Si la volem amb
llonganissa prèviament la marcarem a la paella abans d’enfornar-la.
4.Enfornarem
les coques uns 35 minuts a 200ºC amb l’opció de dalt i baix.
5.Si
triem la decoració de tonyina o anxoves la tirarem al final quan la coca encara
es calenta.
6.Bo i
tretes del forn els i tirarem un rajolí d’oli d’oliva, un polsim de pebre i un
polsim de sal i llestes per menjar.
Bon
profit a tots!!!
Quina bona pinta q fa. Un bon àpat pel dia D l mare
ResponEliminaAquestes coques sempre són ben rebudes. Felicitats ;)
ResponElimina¡¡¡QUE BONES!!!
ResponEliminaFELIÇ DIADA