L’altre dia ens venia de gust menjar conill i
improvisant ens va sortir aquest conill
amb xampinyons la mar de bo i fàcil, fàcil!! Mira que els bolets en conjunt a
casa no criden gaire l’atenció (tret de jo que oc una boletaira com deu mana)
i aquest cop el Xavier no va deixar-ne ni un al plat!! Així que animeu-vos el
resultat us agradarà segur!
Ingredients: (per a 4 persones)
1 conill
1 ceba gran
4 c/s de tomata de conserva
3 alls
1 pot de xampinyons
4 fulles de llorer
1 rajolí de conyac
caldo
oli d’oliva
1 cullerada de farina
1.Tallarem el conill a trossos. Pelarem i
tallarem la ceba a trossets menuts.
2.En una cassola i posarem una mica d’oli
d’oliva, i tirarem els alls sencers i tot seguit rossejarem els talls de
conill. Quan els tinguem tots cuit els retirarem.
3.En el mateix oli i posarem a sofregir la
ceba i les fulles de llorer i quan sigui cuita i tirarem la tomata, com que es
poca quantitat amb un momentet estarà cuita. Tot això ho farem a foc fort.
4.Ara i tirarem els xampinyons els barrejarem i tot seguit i posarem els
talls de conills ben distribuïts i seguidament tirarem el conyac i amb un
encenedor l’encendrem (apagueu l’extractor de fums i tingueu al costat la tapa
per si la flama es fa molt gran) amb cura deixarem que es consumeixi tot
l’alcohol i serà el moment de tirar el caldo jo en tiro una mica, un parell de
dits, per a que us en feu una idea més o menys no arribar a la meitat del
conill.
5.En un vas retirarem 5 cullerades del suc i
tirarem la cullerada sopera de farina i ho desfarem, quan sigui tot ben desfet
ho incorporarem a la cassola i abaixarem el foc a la meitat, el taparem i
deixarem que es cuini a foc lent uns 40-45 minuts. Passat aquest temps
rectificarem de sal i llest per apagar-lo.
6.Ens haurà quedat una salsa melosa i suau que
millora amb les hores, sinó doneu-li un dia i veureu que es encara més bo!
Bon profit a tots!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada