Desprès
de tots aquest dies passada la revetlla i ja ben entrada la calor us deixo amb
un dels basics de rebosteria, us servirà per a farcir un munt de dolços i per a
decorar-ne la resta. Aquesta crema te un gust boníssim i com podeu apreciar a la foto te totes les seves impureses de la canyella.
Ingredients:
½ litre
de llet sencera
1 ou
sencer + 1 rovell d’ou
125gr de
sucre
40gr de
maicena
1
cullerada de sucre avainillat
1 rama
de canyella
1.En una
olla petita posarem ¾ parts de la llet, amb el sucre i la canyella i ho
deixarem fins que bulli.
2.Mentrestant
en un bol posarem l’ou i el rovell, amb el vas de llet restant, la maicena i la
vainilla i ho batrem per a que es formi un preparat homogeni.
3.Ara
que bull la llet abaixarem una mica el foc i tirarem el preparat anterior i
continuarem remenat per evitar que es formin grumolls, anirem fent fins que la
crema espessi el suficient, amb menys de 3 minuts ni haurà suficient. Retirarem la branca de canyella.
4.Retirar
del foc i posar la crema dins un recipient, tot seguit i posarem film de cuina
transparent tocant la crema per tota la seva superfície així aconseguirem que
refredi be sense fer cap crosta que després podria ser una mica molesta.
Deixarem que refredi sobre el taulell de la cuina i després a la nevera fins
que la utilitzem.
5.Un cop
freda la farem servir pel que vulguem, una coca com serà aquest cas o unes
bandes de fruita, un braç de gitano... Imaginació al poder.
Bon
profit a tots!!!
M'encanta!!! La crema m'encanta!!! ..i tots els dolços que van farcits d'ella!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga