Divendres
vam tenir un sopar improvisat a casa i com que vaig arribar una mica justa de
temps doncs vaig decidir a fer un risotto de formatges i bacon ja que es una
cosa bastant senzilla i resultona. La combinació dels formatges i el bacon i la
melositat de l’arròs va fer que la gent el trobés bonissssssim!
Ingredients:
(per a 5 persones)
450gr
d’arròs
30gr
de formatge roquefort
110gr
de formatge gorgonzola
150gr
de formatge emmental
120gr
de formatge grana padano
1
ceba mitjana
200gr
de bacó
1
i ½ de vi blanc
250ml
de llet
1500ml
de caldo suau
Oli
Sal
1.Rallarem
i trossejarem tots els formatges i els reservarem. Rallarem la ceba. En una
paella gran i posarem a sofregir la ceba amb un raig generós d’oli d’oliva,
quan sigui mig feta i tirarem el bacó a daus i ho acabarem de daurar.
2.Afeguirem
l’arròs i el barrejarem amb el sofregit fins que agafi un color perlat. Hi afegirem
el vi i deixarem que redueixi a foc fort.
3.Un
cop reduït el vi i afegirem la llet en dos vegades deixant que l’arròs se’l begui
i tot això a foc mig.
4.Anar
afegint el caldo de mica en mica i no n’afegirem mes fins que no s’hagi begut
tot l’anterior. Aquest procés tardarà uns 20-25 minuts.
5.Quan
l’arròs sigui al punt i amb un punt de cremositat i afegirem els formatges i ho
barrejarem ven barrejat, ho emplatarem i ens ho menjarem ben calent.
Bon
profit a tots!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada