Amb aquesta recepta
voldria felicitar a tots els Jaumes, Santiagos, Jacobs, Diegos i Yagos.
La veritat que aquesta
tipus de tarta l’havia provat un parell de cops i mai li havia trobat el que,
al final la vaig provar de fer a casa perquè al Xavier si que li agrada i la
veritat que em va sorprendre. No se si serà perquè les altres eren industrials
o que però el gust d’aquesta tarta feta a casa canvia radicalment. Us asseguro
que serà una de les mes fetes a partir d’ara.
Ingredients:
300gr de farina d’ametlla
crua
300gr de sucre
6 ous
La ratlladura de mitja
llimona
½ culleradeta de postres
de canella
Sucre en pols per fer la
creu
1.En un bol barregem la
farina d’ametlla amb el sucre, la canella i la pell de la llimona, tot seguit
hi afegirem els ous batuts i ho anirem barrejant amb una llengua de silicona
fins que sigui una pasta homogènia.
2.Untarem un motlle de
base extraíble amb una mica de mantega i pres calfarem el forn a 180ºC opció
dalt i baix.
3.Quan el forn sigui
calent tirarem la barreja dins el motlle i ho posarem dins el forn uns 30
minuts o fins que al punxar-lo amb un escuradents surti net.
4.El deixarem refredar i
el desmollarem.
5.Abans de servir ens
farem amb una creu de Santiago i espolvorejarem amb sucre en pols per a fer la
creu.
És un dels pastissos que sempre dic que l'he de fer i no el faig. A veure si em decideixo!!!
ResponEliminaPer cert....com has fet la creu de Santiago???
Salut!!!
Olga