Hola a tots dema ja torna
a ser dia 15 i els fogons de la bordeta i xocolata desfeta ens han deixat amb
una proposta molt i molt bona! I la meva aportació aquest mes es un brownie de
xocolata i nous, feia tant de temps que volia fer-lo i no trobava mai el moment
i ara m’han donat una molt bona excusa per a poder elaborar aquest dolç postre
una mica espès i melós a la vegada. Aquí si que no puc fer-hi res la xocolatera
per excel·lència a casa meva es la meva mare i he de dir que a ella li va
agradar molt cada dia hagués menjat brownie per sopar… De receptes amb xocolata
ni ha mil però per mi els reis son aquest brownie i els coulants que a casa no
duren un tele diari jajajaja!
Ingredients:
200gr de xocolata negra
100gr de mantega
70gr de farina
15gr de xocolata en pols
pura VALOR
3ous XL
100gr de sucre
1 ½ cullerades de postres
d’extracte de vainilla
½ culleradeta de
bicarbonat
50gr de nous a trossos
1.Primer de tot en el
motlle on cuinarem el postre l’untarem amb mantega i després espolvorejarem una
mica de cacau pur i el deixarem preparat.
2.En un bol posarem la
xocolata i la mantega a trossos i ho desfarem al microones a intervals curts. Després
de cada interval anirem barrejant fins que sigui una crema de xocolata.
3.En un altre bol i
posarem els ous, el sucre i l’extracte de vainilla i ho batrem molt be. Tot
seguit hi afegirem la farina, el cacau i el bicarbonat tamisats. Quan ho
tinguem tot ben barrejat i afegirem la crema de xocolata del principi i ho
barrejarem tot junt fins que ens quedi una mescla homogènia.
4.Pre escalfem el forn a
180ºC amb opció dalt i baix. Agafarem les nous que tenim ja trossejades i les arrebossarem
amb cacau.
5.Posem la barreja
anterior dins el motllo que hem preparat al principi i tot seguit i tirarem les
nous per sobre repartint-les per tota la superfície, com que queden sobre les
enfonsarem el suficient amb una cullera fins que siguin cobertes.
6.Enfornen el brownie i
el deixarem 17 minuts, passat aquest temps el taparem amb paper d’alumini per a
que quedi crosta per fora i melós per dins, i el deixarem uns 15 minuts mes.
7.Apaguem el forn, el
retirem i el deixem refredar una mica. El desemmotllem i deixem que s’acabi de
refredar. Alhora de servir es pot servir com vulgueu però amb una mica de gelat
de vainilla triomfareu segur!
8.Jo he utilitzat 2
safates d’alumini de 20x10 per a que alhora de la veritat no s’assequi tan un
cop obert aquí cadascú que ho faci com vulgui però ha de quedar d’una mica d’uns
5 centímetres de gruix.
Bon profit a tots!!!
M'agrada que t'haguem donat l'excusa per fer un brownie, sempre és bon moment!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar
Petons
Sandra
nyam! nyam! m'encnata el brownie, i el teu sembla boníssim! jo també en vaig fer un, i es que la xocolata em torna boja! Petons de Gemma de http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es/search/label/brownie
ResponElimina