Aquests canelons son una recepta de reaprofitament. Sempre que faig
caldo la carn del pollastre que queda la congelo, quina va ser la meva sorpresa
que l’altre dia descongelant el congelador surten 4 tupers amb carn del bullit,
doncs mentre es descongela i no estava entre croquetes i canelons i al final
vaig decantar-me per la segona opció ja que amb la quantitat de carn que tenia m’agüessin
sortit 1000 croquetes!! No poso la quantitat d’ingredients ja que jo vaig fer a
ull amb la carn que tenia, per un ½ quilo de carn de pollastre us sortiran uns
20 canelons mes o menys, doncs imagineu que jo tenia quilo i mig de carn de
pollastre... Sort dels meus pinxes de cap de setmana el Xavier que m’anima amb
aquest repte que he volgut començar i amb la Patricia, la meva cosina que
sempre que es per aquí s’anima a ajudar-me amb el que faci falta! Gracies als
dos!!
Ingredients:
Carn de pollastre del caldo
Ceba
Sofregit de tomata (poquet)
Llorer
Llet
Vi blanc
Paté de fetge de porc
Sal
Pebre
Oli d’oliva
Plaques de canelons
Salsa bechamel
Formatge ratllat
1.Rallem la ceba i la sofregim amb una mica d’oli d’oliva amb el llorer,
quan sigui ben cuita retirem el llorer.
2.Afegir la carn esmicolada i remourem una mica perquè es barregi amb
la ceba, tot seguit tirem el vi i deixem que s’evapori tot remenant, quan sagí
evaporat el vi ho triturarem amb el turmix.
3.Ara hi tirarem sal i remourem be, hi tirarem llet per amorosir la
carn i ho remourem un altre cop, si vaguéssim convenient ho tornaríem a passar
pel turmix.
4.Posarem tomata sofregida, nomes una mica perquè agafi una mica de
color, hi continuarem removent, hi tirarem una mica mes de llet i continuarem
removent.
5.Ara es el moment de tirar el pebre de remoure be la carn i tastar-la
si es al nostre gust hi tirarem una mica de paté, si li faltes sal o pebre ho rectificaríem
primer i després hi tiraríem el paté, ho barregem tot per a que s’homogeneïtzi
i ja tindrem llesta la carn per als canelons.
6.Bullirem les plaques segons les instruccions del paquet, un cop fora
del foc les estirarem sobre un drap i posarem una mica de carn i enrotllarem.
7.Posarem els canelons en una plata els cobrirem amb salsa bechamel i
tirarem per sobre formatge ratllat.
8.Ho posem al forn a 180ºC per a que s’escalfin i els últims 5 minuts
els gratinarem.
9.Un cop tinguem els canelons fets en podem fer paquets i congelar-los
per una pròxima vegada, llavors nomes ens caldrà fer la bechamel i llestos!!
Bon profit a tots!!
Quins canelons!!!! Un gran invent!!!
ResponEliminaAquests deuen estar boníssims!!!!!ah! Felicita als teus ajudants de cuina!!!
Salut!
Olga
Hem caigut pel teu blog i després de fer-hi una ullada, dir-te que ens ha agradat molt!! Nosaltres també som de poble, potser per això ens han agraden tant aquestes receptes tradicionals.
ResponEliminaNo hi ha res com uns canelons casolans!!
Et seguim!!
Petons!!
Ara veig que la Cinta se m'ha adelantat però de tota manera jo també et faig el mateix regal que podras trobar en el meu blog. Espero que t'agradi: http://aracuina.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster-award.html
ResponEliminaTens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!
ResponEliminahttp://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster.html
Petonets!
Es un plaer passar una estoneta amb tu a la cuina!! Petons cosineta
ResponEliminaencantada de formar part de la teva pagina!! Tot i que ja la conec :)) !!! M'agrada saver que el que faig agrada a la gent!
ResponEliminaUn peto!