Ara que tenim de tot i els horts fan patxoca be de gust fer les nostres pròpies conserves i aquí us deixo
la meva preferida, la samfaina!
Ingredients: (per a 4
pots)
½ pebrot vermell gran
½ pebrot verd gran
1 ceba ben gran
1 albergínia gran
1 carabassó gran
1kg de tomata triturada
Sal
Oli
1.Tallarem totes les
verdures a daus d’1cmx1cm aproximadament.
2.En una paella gran i
posarem oli abundant i tirarem la ceba i la courem uns 5 minuts, passat aquest
temps i tirarem els pebrots i l’albergínia i ho deixarem coure uns 10 minuts.
3.Posarem el carabassó i ho
courem tot fins que totes les verdures siguin cuites.
4.Arribat aquest punt
tirarem la tomata i deixarem que es cogui, tardarà aproximadament una mitja
hora. Quan sigui fet o rectifiquem de sal.
5.Ho posem en pots i els
tanquem ben fort. Els farem el buit fen-los bullir al bany maria una mitja
hora.
6.Retirarem els pots de l’aigua
i ja tenim conserva per unes quantes vegades.
Bon profit a tots!!!
Jo he fet pots d'escalivada!! És la primera vegada que els faig, a veure com sortiran!!
ResponEliminaHem d'omplir el rebost abans de l'arribada de l'hivern.......
Petons,
Olga
Salut, hem permeto suggerir que abans de posar l' alberginia la facis suar. Cal posarla en una escorredora, un cop tallada i salar-la copiosament. Deixar-la un minim de mitja hora i vuras que despren un suc marronos, que és el causant de que a voltes tingui un punt de picant desagradable al paladar. Passat aquest temps, l' escorres bé sota l' aixeta i l' incorpores a la resata. Vuras com millora molt.
ResponElimina