Aquest any deu se l’any de la carabassa
perquè no dono temps a gastar-ne una que ja en tinc un altra a casa!! I per
donar-li sortida i que no sigui la típica crema de carabassa la deixo caure
dins els plumcakes o per que no unes empanadilles dolces en fi l’important es
donar-li sortida.
Ingredients:
1 vas petit de nata
225gr de sucre
250gr de farina
120ml d’oli
3 ous
1 sobre de llevat
325gr de carabassa crua a daus
1 polsim d’anís en pols
1.Posarem la carabassa dins un bol i la
posarem 10 minuts a potencia màxima al microones. La traíem i la triturem amb
la batedora elèctrica i la reservem.
2.En un altre bol posar la nata, els
ous i el sucre i o batrem molt be. Hi afegim l’oli i l’incorporem, tot seguit i
tirarem el llevat i la farina tamisats i ho batrem altre cop fins que sigui una
mescla homogènia. Finalment incorporarem el polsim d’anís i el puré de
carabassa i ho integrarem molt be a la barreja.
3.Prescalfem el forn a 180ºC opció d’alt
i baix. Mentrestant s’escalfa el forn untarem amb mantega el motlle de plumcake
i l’espolborejarem amb farina per a que no s’enganxi al coure.
4.Posem la barreja dins el motlle i ho
posarem dins el forn. Jo a la mitja hora el tapo amb un tros de paper d’alumini
i el deixo una mitja hora mes, en total una hora.
5.Per saber si es cuit el punxem amb un
escuradents i si surt net ja el podrem treure del forn. Deixarem que refredi i
el desemmotllem sobre una reixa.
6.Per decorar-lo hi podeu tirar per
sobre unes llavors de carabassa torrades i una o dos cullerades de sucre.
Bon profit a tots!!!
Un plumcake fet amb oli!!! Què bé!! Els que estan fets amb mantega (la majoria) se'm comencen a fer carregosos......
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
quina pinta mes bona
ResponEliminaMe l'apunte!! M'encanten les postres de carabassa. I si no saps què fer amb les que et queden prova de fer el pastis de carabassa i xocolata o la coca de carabassa, estan boníssims!! (les tinc al bloc si vols). Marta
ResponElimina