Aquest
coc es bo a totes hores ideal per a qualsevol festa i es pot elaborar de dos
maneres. Jo el faig servir com a base de sacher o per esmorzar algun dia!!! Des
de que he donat amb aquesta recepta que ja no n’he probat cap mes, i a casa
“l’adicta” a la xocolata, la meva mare, li va donar la benedicció absoluta així
que tots a fer cocs de xocolata.
Ingredients:
215ml de
llet
80gr de
cacau pur en pols
3ous
250gr de
sucre
250gr de
farina
120ml de
nata per cuinar
1 sobre
de sucre de vainilla
1 sobre
de llevat
1.batrem
la llet amb el cacau amb la batedora elèctrica fins aconseguir una crema.
Mètode
panificadora:
1.batre
tots els ingredients restants fins aconseguir una mescla homogènia i al final
incorporar la crema de xocolata que tenim reservada.
2.Posar
a la cubeta de la panificadora, programar al programa de sols coure, esperar a
que la maquina acabi, (la meva 1 hora) deixar que refredi una mica i
desemmotllar.
3.Que
refredi totalment i llest per disfrutar!
Mètode
forn:
1.Separem
les clares dels rovells. Amb un robot de cuina muntarem les clares a punt de
neu i al final quan siguin ben fermes anirem incorporant el sucre de poc en poc
fins que sigui tot integrat.
2.Tot
seguit integrarem els ous, la nata molt a poc a poc per que no baixin les clares
i el sobre de sucre de vainilla. Apagarem el robot.
3.Pre
escalfem el forn a 180ºC opció dalt i baix.
4.Amb
una llengua anirem integrant de dalt a
baix la farina i el llevat tamisat a poc a poc per a que no quedin grumolls.
5.Finalment
integrarem la crema de xocolata a poc a poc.
6.Untarem
amb oli un motlle de base extraible amb un tros de paper de forn al fons per a
fer mes fàcil el desemmotllat al final. Tirarem la barreja dins i ho enfornarem
1 hora. Al finalitzar la cocció punxarem amb un escuradents si surt net ja
podrem apagar el forn, si surt brut el deixarem 5-10 minuts mes.
7.Deixarem
refredar, desemmotllem i l’utilitzarem com mes ens convingui.
Bon
profit a tots!!!
Tinc una panificadora i la tinc una mica oblidada.......a veure si m'animo a fer aquest cóc!!!
ResponEliminaBon cap de setmana!!!
Olga
Vengo a visitarte desde Argentina y veo que tienes entradas con recetas simples, ideales para la nutrición de la familia.Este budín de chocolate es ideal para el desayuno y debe ser muy suave por el agregado de nata.
ResponEliminaBeso desde http://siempreseraprimavera.blogspot.com
http://norma2-siempreesprimavera-norma2.blogspot.com