Blog de cuina tradicional dolça i salada!

divendres, 13 de gener del 2012

LLENTIES AMB XORIÇO I MORCILLA

                                                   
Aquesta recepta li he vist fer tota la vida a la mama. Es d’aquelles receptes que et recorden a quan estaves a casa amb els pares i que de tant en tant et be de gust recordar. A mi m’agraden molt i personalment penso que n’hauriem de menjar un cop a la setmana perquè porten molt de ferro. Tampoc es la típica recepta de llenties que recordo haver vist a totes les cases les típiques llenties que queden fosques que també les trobo boníssimes, però les meves hem recorden a la mama i això doncs per mi no te preu. En fi…

Ingredients:
1 pot de vidre de llenties ja cuites
1 ceba petita
120g de tomata natural de llauna
Uns trossets de cansalada de porc
Unes rodanxetes de xoriço vermell fumat
Unes rodanxetes de “morcilla” negra fumada
Una patata petita
Mitja pastilla de caldo de verdures
Aigua

1.Començarem tallant els embotits i la patata a trossos i els reservarem. 
2.Rallarem la ceba i la posarem en una olla petita amb un raig d’oli, hi la courem a foc mitja. Quan sigui d’auradeta, li tirarem la tomata de pot i ho sufregirem tot junt fins que sigui ben espès.
3.Un cop llest el sofregit i titarem la cansalada, les rodanxes de xoriço, la pastilla esmicolada i la patata i li donarem unes voltes.
4.Tot seguit hi tirarem les llenties i tot seguit l’aigua fins a cobrir, si ens passem amb l’aigua ens quedaran massa liquides, aquí pujarem el foc.
5.Anirem coent i barrejant, vigilant que no s’enganxin a l’olla, i vigilant la patata, quan aquesta estigui cuita del tot ja tindrem les llenties apunt per tirar la morcilla negra apagarem el foc i esperarem un minutet abans de servir-les. Aquesta la tiro sempre al final sinó s’esmicola tota.
6.La pastilla de caldo es per donar-hi gust, ara si no en teniu no passa res i tireu sal i llestos.
7.Aquest embotit el compro jo al supermercat, be tot junt amb un pack i el trobo a les neveres de la carn, per si us interessa es diu compagno asturiano.

8.Nosaltes ho fem com plat unic i hem menjem dos persones.

Bon profit a tots!

6 comentaris:

  1. bé com sempre la primera a comentar.......aixo no ho fare doncs les llenties noooooo m'agraden. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ho trobo molt be!!Si a tots ens agrades el mateix quin aburriment!! Per aixo hi ha la varietat per a poder triar!!Un peto.

      Elimina
  2. Mmmmmmmm me encantan! espero hacerlas pronto! deben estar buenísimaaas!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs mira que a tu et feia que no t'agradaven les llenties!! Ara nomes et falta posar-te a la cuina que aixo ja et fa mes mandra!!

      Elimina
  3. A mi tant amb amanida com guisadetes... les llenties em rexiflen! Amb el xoricet i la morcilleta han d'estar de vici!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. M´encanten les llenties caldosetes... que bones!!!! petons,

    ResponElimina