Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 16 de gener del 2012

LLONZATS DE PORC A LA TARONJA

                                                     
Aquesta recepta l’he improvisat ja que tenia unes llonzes de porc al congelador i que les pobres estaven ja una mica mortes de riure. Aquesta carn es una mica dura i si la cous a la planxa encara s’hen torna mes, així que vaig decidir fer-la amb una mica de salseta i a poc foc però de totes maneres molt senzill ja que treballava i no tenia gaire estoneta per estar a la cuina. El resultat molt bo, amb un toc àcid i dolç a la vegada!

Ingredients:

4 llonzes de poc
3 cullerades d’oli d’oliva
1 gotet de vi, la meitat de blanc i la meitat de negre
1 taronja
Una punta de cullera de maicena, uns dos grams
Sucre o sucre moreno o mel…
Sal i pebre

1.Salpebrarem les llonzes i les posarem en una paella a foc fort amb l’oli uns 3 minuts per cada costat.

2.Mentrestant rallarem la pell de mitja taronja i farem el suc de la taronja sencera. Dins del suc hi desfarem la maicena, penseu que en fred la maicena es desfà molt be, però en calent fa grumolls i no es desfà.

3.Passat els 3 minuts per costat, baixarem a foc suau, hi i tirarem el vi, el suc de la taronja amb la maicena i la pell, això ho deixarem uns 10 minuts per costat vigilant la salsa que veureu que amb una punteta de no res farà una salseta espessa i brillant.

4.Passat aquest temps provarem la salsa i si la trobem excessivament acida i tirarem sucre de miqueta en miqueta i l’anirem provant fins que sigui al nostre gust. Quant tireu el sucre feu sobre la salsa i no sobre la carn així aconseguireu que la salsa canvií de gust però la carn no!

5.Si no teniu maicena també podeu tirar-hi farina però això si en necessitareu poder una cullera sencera, la farina no espessa tan com la maicena.

6.I això del edulcorant per la salsa ja ho deixo a disposició de cadascú, però recordeu sempre poquet en poquet i remenant abans de provar.

7.Si li doneu uns cops amb el morter a la carn abans de coure la fareu un pel mes tova.

8.Jo l’he acompanyat d’una patata al caliu, però ho podeu acompanyar amb el que vulgueu: Una mica d’escalivada, una carxofa al forn, una mica d’arròs bullit…

Espero que us haguí agradat i ja sabeu Bon profit!!!

2 comentaris:

  1. mmmmmmm! esto debe estar buenísimo!esto te lo has inventado tu? algún día lo probaré aunque no creo que me salga tan bueno como a ti.
    Por cierto, creo que ya he arreglado lo de los comentarios! :)
    Espero tu próxima receta impaciente! un besazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home inventar no crec que hagui inventat res jeje!! jo simplement vaig impovitzar!! Aixo de que no et sortira bo nomes ho sabras si ho proves!!

      Elimina