Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 8 de gener del 2012

PASTÍS TRES XOCOLATES

 
Be començarem amb una recepta dolça que alguna gent m’ha demanat i així sempre que la voldran la tindran fàcilment. Aquest pastis el primer cop que el vaig veure hem va sobtar, pensava que com podien estar tan ben definides les 3 capes amb els colors tan perfectes? I li vaig preguntar a la Laura que com l’havia fet; vaig veure que de complicació no en tenia gaire i vaig decidir de fer-lo un dia per sopar amb els amics, el resultat molt bo, amb una textura cremosa i ideal per fer a l’estiu sense necessitat de forn ni de molta estona a la cuina que a ple mes d’Agost no apeteix gens. Espero que us animeu i que disfruteu amb ell.
Ingredients:

Per la base:
1 paquet de galetes maria
60g de mantega
Pel pastís:
200g de xocolata negra
200g de xocolata amb llet
200g de xocolata blanca
750ml de llet (250ml per cada capa)
750ml de nata (250ml per cada capa)
3 sobres de quall “cuajada”
40g de sucre per cada capa 120g en total

1.Primer de tot triturarem les galetes amb la picadora, i ho barrejarem amb la mantega fosa, quan sigui tot ben barrejat ho posarem al fons d’un motlle de base extraïble, ho dels que son des emmotllables i ho apretarem ben fort amb una cullera perquè quedi compacte. Ho reservem a la nevera m’entrés elaborem les capes del nostre pastís.

2.Començarem amb la xocolata negra. Barrejarem 250ml de llet amb 250ml de nata (reservar un vas per barrejar-hi el quall). En un caço hi posarem la xocolata a trossos, els 40g de sucre i la nata i la llet menys el vas que em reservat, i ho posarem al foc fins que bulli barrejant de tant en tant perquè no s’enganxi.

3.Mentrestant en el vas que hem reservat i desfarem el sobre sencer del quall.

4.Quan la barreja del caço bulli retirarem del foc i tirarem el vas amb el quall i barrejarem vigilant de que no quedin grumolls. Ho tornarem a posar al foc barrejant constantment fins que torni a arrancar el bull, ho traiem de foc i ho tirarem sobre la base de les galetes.

5.Despres es el torn de la xocolata amb llet i per últim la xocolata blanca. El procés es el mateix que el que hem explicat.

6.Mai farem les tres xocolates a la vegades sempre una després de l’altra, així aconseguirem que la capa anterior hagi quallat el suficient per tirar l’altra a sobre.

7.La capa de xocolata negra i la de llet la marcarem amb una forquilla, Agafem una forquilla i amb delicadesa de no clavar la forquilla amb excés, li farem unes ratlles per tot el pastis, la nostra intenció nomes es marca la capa quallada, així aconseguirem que es quedin enganxada una capa amb l’altra, si no ho féssim hi hauria el perill que alhora de desemmotllar les capes hagin quedat independents i que belluguin.

8.Alhora de tirar una capa sobre l’altra necessitarem un segon d’ajuda ho una mica d’ingeni. Agafarem un cullerot i del revés i prop del pastís hi tiraren el líquid poc a poc, per sobre així evitarem que faci forat i que es barregin les capes.

9.Aquest pastís es millor d’un dia per l’altre. Alhora de servir el desemmotllarem i el decorarem.

10. Ho decorarem amb el que tinguem jo en aquest cas vaig comprar unes boletes dels 3 colors i les vaig tirar per sobre, però també hi podeu tira uns fideuets o cacau, aquí cadascú ha de fer servir l’ imaginació

Espero que us hagi agradat i si teniu qualsevol dubte per petit que sigui ja sabeu que m’ho podeu preguntar sense cap problema. 

Bon profit!

10 comentaris:

  1. hola guapa he de provar de fer-la. petonets

    Ahhhh cuida't molt aquestes angines

    Àngels

    ResponElimina
  2. Hola wapa!! així ho espero que el puguis fer molt aviat!! No saps l'ilusió que hem fa aquest comentari es el primer de molts espero!
    Un peto

    ResponElimina
  3. Hola guapa! sabes quien soy? te dije que me haría un blog y te comentaría, pues aquí estoy!!! Tengo que probar esta tarta pero sinceramente esperaré que me la hagas tú que seguro que está muchísimo más buena! :)
    Espero la próxima actualización!
    Un besito!

    ResponElimina
  4. Tus palabrs te delatan, jejeje!! Claro que se quien eres!! Enfin una semanita tonta que estes por aqui yo te hago lo que quieras! Un besooooo muy, muy fuerte!!!

    ResponElimina
  5. Amb lo "gourmand" que es el teu home només li faltaba això... :-)
    Felicitats per el blog, comença entrant per els ulls i acaba a la panxa.

    Joan O.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si nomes li falten aquestes coses!! Ja ho veus que s'esta posant maco, macoo jeje. Les fotos ja hauras vist que tambè son molt rustíques com tot lo del poble, i de receptes encara n'hi han poques però esperem que puguin ser moltes mes! Gracies pel comentari m'ha fet molta gracia!!

      Elimina
    2. De maco ho ha estat sempre... De totes formes per poder fer una millor i més acurada crítica del blog et suggereixo que de quant en quant ens deixis caure una mostra d'aquests postres per compartir a l'hora d'esmorçar i t'asseguro que d'aquesta forma tindras tota una llegió de fidels seguidors.

      Salut i gana!!!!

      Elimina
    3. Oido cocina!! Algun dia us fare alguna coseta així el divendres s'he us fara més curt!!

      Elimina
  6. Bona la tarta, la vaig apendre a fer amb un video del youtube;))jiji me la demanara mon germà pel seu cumple fa un any, és un éxit! Encara que la vaig aborrir, estaba embaraçada i em vaig atipar jejejje Molt guapo lo bloc, avere quan xarrem, besos maca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anònim!! d'arrere aquesta historia de ven segur que hi ha una persona aixi que posa't nom, vui saber qui ets, perque segurament et conec!!
      Gracies i un peto!

      Elimina