Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 25 de gener del 2012

VICHYSSOISE

                                                          
Avui toca una recepta de cullera! Aquestes per mi  son les meves preferides, m’agrada molt menjar amb ella, es igual que siguin sopes, cremes, caldos… Doncs be, avui farem una crema que surt del típic puré de bullir i triturar, avui toca una vichyssoise. Aquest plat elaborat amb patata, porro i ceba s’atribueix a la cuina francesa i la veritat que de ven segur que si el coneixeu us agrada molt! Aquest plat el vaig descobrir a la Boda d’una tieta meva i des de llavors sempre que puc el faig, no sempre que m’agradaria però be així no l’avorreixo i sempre el trobo molt bo!!

Ingredients:

300gr de porro blanc
450gr de patata
100gr de ceba
1l de caldo de pollastre
1 potet de nata liquida
Sal
Mantega o oli d’oliva

1.Tallarem el porro a rodanxes rebutjar-ne tota la part verda, pelarem i tallarem la patata i la ceba.

2.Posarem una mica de mantega en una olla a foc fort, quan s’hagi desfet i sigui calenta i posarem el porro tallat i el sofregirem uns 10 minuts, a continuació i posarem la ceba i ho courem tot junt 5 minuts mes.

3.Passat aquest temps  tirarem les patates els hi donarem unes voltes i tot seguit i tirarem el caldo i ho farem bullir uns 20 minuts.

4.Traurem del foc i ho triturarem molt be amb la batedora elèctrica i ho rectificarem de sal, hi tirarem la crema de llet li donarem unes voltes mes hi ho reservarem a la nevera.

5.Aquesta crema s’acostuma a servir freda o tíbia ja que li potencia el gust, tot i que jo a l’hivern també la prenc calenta.

6.Per decorar jo avui hi he tirat unes nous trencades a trossets petits, però també hi podeu tirar crostons de pa fregit o simplement una mica de julivert fresc.

7.El caldo de pollastre el faig amb dos pastilles de caldo de pollastre i un litre d'aigua, ja que no acostumo a tindre caldo fet per casa, però això ja va a la vostra elecció.

Bon Profit a tots!

2 comentaris:

  1. que bona, en falta temps.......li passare al cuiner per si s'anime

    ResponElimina
    Respostes
    1. Diga-li al cuiner que s'animi que es molt facil de fer i la disfrutareu segur!! Un peto!!

      Elimina