Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 11 de setembre del 2012

GALETES DE MANTEGA





Amb aquest dolç voldria desitjar una bona diada a tothom. Nomes dir-vos que feia molt de temps que anava buscant aquesta recepta ja que sempre m’han agradat aquest tipus de galetes em recorden a les daneses de la caixa blava de segur que algun cop a la vida les heu vistes.

Ingredients: (35 galetes +-)

125gr de mantega
250gr de farina
100gr de sucre
50ml de llet
5gr de llevat
4gr de sucre vainilla

1.Posem tots els ingredients dins un bol i els comencem amassant amb una cullera de fusta, a la meitat amassarem amb les mans fins que tinguem una massa compacta.

2.Envolicarem la massa amb un tros de paper film transparent per a que no faci crosta la massa i la deixarem 1 hora a la nevera.

3.Passat el temps la retirem de la nevera la posem entre dos trossos de film transparent i estirarem la massa amb un curro fins que ens quedi una massa fina de ½ centímetre.

4.Les tallem amb talla pastes amb la forma que vulguem i les anirem disposant sobre una bandeja amb un tros de paper de forn.

5.Pre escalfem el forn a 180ºC. Quan el forn sigui calent i posarem la bandeja amb les pastes i ho deixarem coure uns 15-20 minuts. Vigileu que no us quedin molt fosques, han de quedar mes aviat claretes.

6.Les retirem del forn i les deixem refredar, un cop fredes ja les podem degustar!!


Bon profit a tots!!!

1 comentari:

  1. Què boniques t'han quedat!!!
    Recepta perfecta per fer-la amb els més petits de casa i de disfrutar-la tota la família!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina