Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dissabte, 18 de maig de 2013

COC DE XOCOLATA amb PANIFICADORA O FORN





Aquest coc es bo a totes hores ideal per a qualsevol festa i es pot elaborar de dos maneres. Jo el faig servir com a base de sacher o per esmorzar algun dia!!! Des de que he donat amb aquesta recepta que ja no n’he probat cap mes, i a casa “l’adicta” a la xocolata, la meva mare, li va donar la benedicció absoluta així que tots a fer cocs de xocolata.

Ingredients:

215ml de llet
80gr de cacau pur en pols
3ous
250gr de sucre
250gr de farina
120ml de nata per cuinar
1 sobre de sucre de vainilla
1 sobre de llevat

1.batrem la llet amb el cacau amb la batedora elèctrica fins aconseguir una crema.

Mètode panificadora:

1.batre tots els ingredients restants fins aconseguir una mescla homogènia i al final incorporar la crema de xocolata que tenim reservada.

2.Posar a la cubeta de la panificadora, programar al programa de sols coure, esperar a que la maquina acabi, (la meva 1 hora) deixar que refredi una mica i desemmotllar.

3.Que refredi totalment i llest per disfrutar!

Mètode forn:

1.Separem les clares dels rovells. Amb un robot de cuina muntarem les clares a punt de neu i al final quan siguin ben fermes anirem incorporant el sucre de poc en poc fins que sigui tot integrat.

2.Tot seguit integrarem els ous, la nata molt a poc a poc per que no baixin les clares i el sobre de sucre de vainilla. Apagarem el robot.

3.Pre escalfem el forn a 180ºC opció dalt i baix.

4.Amb una llengua  anirem integrant de dalt a baix la farina i el llevat tamisat a poc a poc per a que no quedin grumolls.

5.Finalment integrarem la crema de xocolata a poc a poc.

6.Untarem amb oli un motlle de base extraible amb un tros de paper de forn al fons per a fer mes fàcil el desemmotllat al final. Tirarem la barreja dins i ho enfornarem 1 hora. Al finalitzar la cocció punxarem amb un escuradents si surt net ja podrem apagar el forn, si surt brut el deixarem 5-10 minuts mes.

7.Deixarem refredar, desemmotllem i l’utilitzarem com mes ens convingui.



Bon profit a tots!!!

2 comentaris:

  1. Tinc una panificadora i la tinc una mica oblidada.......a veure si m'animo a fer aquest cóc!!!
    Bon cap de setmana!!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Vengo a visitarte desde Argentina y veo que tienes entradas con recetas simples, ideales para la nutrición de la familia.Este budín de chocolate es ideal para el desayuno y debe ser muy suave por el agregado de nata.
    Beso desde http://siempreseraprimavera.blogspot.com
    http://norma2-siempreesprimavera-norma2.blogspot.com

    ResponElimina