Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 10 de juny del 2013

POLLASTRE AL FORN ASSENTAT



Aquests dies de Festa Major no he estat molt per la cuina he intentat disfrutar al màxim dels meus. De cuinar si que he cuinat però coses senzilles i que a la vegada siguessin prou resultones, així que donant voltes al cap diumenge volia fer pollastre al forn així sabia que no seria una gran preparació i hem deixaria temps per descansar unes hores després del sopar de dissabte. Doncs be al cap hem va venir el pollastre aquest que un cop va preparar la meva companya de feina la Montse Baiges, molt bona dona però encara millor persona, així que avui aquesta entrada va dedicada a ella. Molts petons.

Ingredients:

1 pollastre sencer d’uns dos quilos
1 botella petita de cervesa
2 fulles petites de llorer
1 pessic de rametes de romer
1 menat de julivert fresc
1 rameta de timó
sal

1.Primer de tot posarem el forn a escalfar a 220ºC opció dalt i baix.

2.Ara agafarem el pollastre i li tallarem la pell sobrant del cul i la del coll i tot seguit el salarem per complet.

3.Obrirem la cervesa i a dins amb el líquid i posarem les fulletes de llorer i el posim de rametes de romer, agafarem una safata de forn i posarem la cervesa al centre i tot seguit introduirem la botella per sota del pollastre i així aconseguirem que ens quedi tot dretet.

4.Pel broc de la cervesa i posarem la rameta de timó i el menat de julivert i tot seguit posarem el pollastre dins el forn a la part baixa, abaixarem la temperatura a 190ºC i el deixem que vagui  fent ell solet una hora i mitja ben bona.

5.El resultat serà una carn molt tendra cuinat amb el seu propi suc i la cervesa i sense gota de greix.

6.Jo el vaig servir tal qual i el vaig tallar amb la botella i pel pit (es talla sol casi bé) i llavors vaig retirar la botella i la resta ja va ser bufar i fer ampolles.

7.Per la pròxima i posaré unes patates senceres i pelades a la base per acompanyar el pollastre.



Bon profit a tots!!!

1 comentari: