Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 16 d’octubre de 2013

PA DE BOLETS I SÈSAM



Avui amb aquesta entrada voldria celebrar el dia mundial del pa i presentar-vos la meva joguina culinària, la Taurus Mycook. He volgut elaborar un pa una mica diferent i de pas començar a prendre alguna idea per la castanyada i que millor que un pa de bolets ja que estem en plena temporada!

Ingredients:

400gr de farina
200gr d’aigua
50gr d’oli d’oliva
30gr de llevat fresc premsat
2 culleradetes de cafè de sal
1 culleradeta de cafè de sucre
25gr de barreja de bolets secs
10gr de llavors de sèsam i més per decorar.

1.Introduirem els bolets al vas del robot i programarem 10 segons a velocitat 7.

2.Introduirem tots els ingredients al vas posant en un costat la sal i en un altre el llevat i programarem 2 minuts, sense temperatura a velocitat AMASADO sense la paleta amasadora.

3.Retirem la massa del vas i en fem una bola, la deixarem reposar en una safata de forn amb paper unes dos hores tapada amb un film de plàstic untat amb oli i a sobre un drap de coto.

4.Passat el temps haurà d’haver duplicat el seu volum inicial, li farem uns talls amb un ganivet, decorarem amb el sèsam i tirarem una mica de farina per sobre.

5.Pre escalfarem el forn a 220ºC i quan sigui calent i posarem el pa a coure uns 25 minuts. Passat el temps i amb un color bonic el deixarem refredar sobre una reixa.


Bon profit a tots!!!

2 comentaris: