Blog de cuina tradicional dolça i salada!

divendres, 14 de setembre del 2012

BROWNIE DE XOCOLATA





Hola a tots dema ja torna a ser dia 15 i els fogons de la bordeta i xocolata desfeta ens han deixat amb una proposta molt i molt bona! I la meva aportació aquest mes es un brownie de xocolata i nous, feia tant de temps que volia fer-lo i no trobava mai el moment i ara m’han donat una molt bona excusa per a poder elaborar aquest dolç postre una mica espès i melós a la vegada. Aquí si que no puc fer-hi res la xocolatera per excel·lència a casa meva es la meva mare i he de dir que a ella li va agradar molt cada dia hagués menjat brownie per sopar… De receptes amb xocolata ni ha mil però per mi els reis son aquest brownie i els coulants que a casa no duren un tele diari jajajaja!

Ingredients:

200gr de xocolata negra
100gr de mantega
70gr de farina
15gr de xocolata en pols pura VALOR
3ous XL
100gr de sucre
1 ½ cullerades de postres d’extracte de vainilla
½ culleradeta de bicarbonat
50gr de nous a trossos

1.Primer de tot en el motlle on cuinarem el postre l’untarem amb mantega i després espolvorejarem una mica de cacau pur i el deixarem preparat.

2.En un bol posarem la xocolata i la mantega a trossos i ho desfarem al microones a intervals curts. Després de cada interval anirem barrejant fins que sigui una crema de xocolata.

3.En un altre bol i posarem els ous, el sucre i l’extracte de vainilla i ho batrem molt be. Tot seguit hi afegirem la farina, el cacau i el bicarbonat tamisats. Quan ho tinguem tot ben barrejat i afegirem la crema de xocolata del principi i ho barrejarem tot junt fins que ens quedi una mescla homogènia.

4.Pre escalfem el forn a 180ºC amb opció dalt i baix. Agafarem les nous que tenim ja trossejades i les arrebossarem amb cacau.

5.Posem la barreja anterior dins el motllo que hem preparat al principi i tot seguit i tirarem les nous per sobre repartint-les per tota la superfície, com que queden sobre les enfonsarem el suficient amb una cullera fins que siguin cobertes.

6.Enfornen el brownie i el deixarem 17 minuts, passat aquest temps el taparem amb paper d’alumini per a que quedi crosta per fora i melós per dins, i el deixarem uns 15 minuts mes.

7.Apaguem el forn, el retirem i el deixem refredar una mica. El desemmotllem i deixem que s’acabi de refredar. Alhora de servir es pot servir com vulgueu però amb una mica de gelat de vainilla triomfareu segur!

8.Jo he utilitzat 2 safates d’alumini de 20x10 per a que alhora de la veritat no s’assequi tan un cop obert aquí cadascú que ho faci com vulgui però ha de quedar d’una mica d’uns 5 centímetres de gruix.


Bon profit a tots!!!

2 comentaris:

  1. M'agrada que t'haguem donat l'excusa per fer un brownie, sempre és bon moment!
    Moltes gràcies per participar
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. nyam! nyam! m'encnata el brownie, i el teu sembla boníssim! jo també en vaig fer un, i es que la xocolata em torna boja! Petons de Gemma de http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es/search/label/brownie

    ResponElimina