Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 18 de setembre del 2012

CANELONS DE POLLASTRE




Aquests canelons son una recepta de reaprofitament. Sempre que faig caldo la carn del pollastre que queda la congelo, quina va ser la meva sorpresa que l’altre dia descongelant el congelador surten 4 tupers amb carn del bullit, doncs mentre es descongela i no estava entre croquetes i canelons i al final vaig decantar-me per la segona opció ja que amb la quantitat de carn que tenia m’agüessin sortit 1000 croquetes!! No poso la quantitat d’ingredients ja que jo vaig fer a ull amb la carn que tenia, per un ½ quilo de carn de pollastre us sortiran uns 20 canelons mes o menys, doncs imagineu que jo tenia quilo i mig de carn de pollastre... Sort dels meus pinxes de cap de setmana el Xavier que m’anima amb aquest repte que he volgut començar i amb la Patricia, la meva cosina que sempre que es per aquí s’anima a ajudar-me amb el que faci falta! Gracies als dos!!

Ingredients:

Carn de pollastre del caldo
Ceba
Sofregit de tomata (poquet)
Llorer
Llet
Vi blanc
Paté de fetge de porc
Sal
Pebre
Oli d’oliva
Plaques de canelons
Salsa bechamel
Formatge ratllat

1.Rallem la ceba i la sofregim amb una mica d’oli d’oliva amb el llorer, quan sigui ben cuita retirem el llorer.

2.Afegir la carn esmicolada i remourem una mica perquè es barregi amb la ceba, tot seguit tirem el vi i deixem que s’evapori tot remenant, quan sagí evaporat el vi ho triturarem amb el turmix.

3.Ara hi tirarem sal i remourem be, hi tirarem llet per amorosir la carn i ho remourem un altre cop, si vaguéssim convenient ho tornaríem a passar pel turmix.

4.Posarem tomata sofregida, nomes una mica perquè agafi una mica de color, hi continuarem removent, hi tirarem una mica mes de llet i continuarem removent.

5.Ara es el moment de tirar el pebre de remoure be la carn i tastar-la si es al nostre gust hi tirarem una mica de paté, si li faltes sal o pebre ho rectificaríem primer i després hi tiraríem el paté, ho barregem tot per a que s’homogeneïtzi i ja tindrem llesta la carn per als canelons.

6.Bullirem les plaques segons les instruccions del paquet, un cop fora del foc les estirarem sobre un drap i posarem una mica de carn i enrotllarem.

7.Posarem els canelons en una plata els cobrirem amb salsa bechamel i tirarem per sobre formatge ratllat.

8.Ho posem al forn a 180ºC per a que s’escalfin i els últims 5 minuts els gratinarem.

9.Un cop tinguem els canelons fets en podem fer paquets i congelar-los per una pròxima vegada, llavors nomes ens caldrà fer la bechamel i llestos!!

Bon profit a tots!!










6 comentaris:

  1. Quins canelons!!!! Un gran invent!!!
    Aquests deuen estar boníssims!!!!!ah! Felicita als teus ajudants de cuina!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  2. Hem caigut pel teu blog i després de fer-hi una ullada, dir-te que ens ha agradat molt!! Nosaltres també som de poble, potser per això ens han agraden tant aquestes receptes tradicionals.
    No hi ha res com uns canelons casolans!!
    Et seguim!!
    Petons!!

    ResponElimina
  3. Ara veig que la Cinta se m'ha adelantat però de tota manera jo també et faig el mateix regal que podras trobar en el meu blog. Espero que t'agradi: http://aracuina.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster-award.html

    ResponElimina
  4. Tens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster.html

    Petonets!

    ResponElimina
  5. Es un plaer passar una estoneta amb tu a la cuina!! Petons cosineta

    ResponElimina
  6. encantada de formar part de la teva pagina!! Tot i que ja la conec :)) !!! M'agrada saver que el que faig agrada a la gent!

    Un peto!

    ResponElimina