Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 31 de març de 2013

LES SARES. MONES DE PASQUA 2013.





Aquest any les mones les hem fet a casa, i com que la imaginació es el que conta n’hem fet 3 per a que tothom estigui content!! I ja ho diuen ja, que com a casa res!! Que bones han sortit, si nota l’amor i el carinyo que i poses per a que surti bo, rebo!! Aquest any us ensenyaré com faig jo les Sares ( mona de mantega ), espero que us agradi i que us animeu l’any que be a fer-la!!

Ingredients: (per 1 mona mitjana)

1 pa de pessic mitjà ( la recepta infal·lible més endavant)
500gr de mantega sense sal a temperatura ambient
300gr de sucre glass
150gr d’ametlla laminada
Melmelada de préssec
2 cullerades soperes de cacau pur en pols
Almívar:
1 part d’aigua
1 part de licor de préssec (o el que mes us agradi)
3 cullerades soperes de sucre

1.Barrejeu tot els ingredients de l’almívar en un vas ho barregeu i ho poseu a escalfar 1 minut al microones, quan estigui llest ho torneu a barrejar i ho deixeu refredar.

2.Poseu la mantega en un bol (ha de ser tova, casi be que es desfaci), i amb unes barilles elèctriques la bateu perquè vagui agafant consistència i a mesura i aneu tirant el sucre de mica en mica, quan tingueu el sucre tot integrat us ha de quedar una crema fina i consistent, si veieu que li falta una mica de textura li podeu posar 4 cullerades soperes de llet i acabar-ho d’integrar.

3.Ara partirem el pa de pessic per la meitat, ho si es alt, amb tres.

4.Amb un pinzell anirem pintat totes les capes per a que quedi ben tobet, però tampoc us passeu a veure si després s’he us desmanegarà la capa de pa de pessic.

5.A la capa que us quedi a l’esquerra l’unteu amb melmelada de préssec i la que us queda a la dreta amb una fina capa de la mantega que hem preparat abans, tanqueu i amb la capa que us queda torneu a fer el mateix procediment.

6.Repartiu les ametlles al plat del microones i les poseu uns 2 minuts, desprès amb intervals de 30 segons fins que siguin torradetes.

7.Mentrestant agafarem porcions de mantega i anirem repartint per tota la capa de sobre i els laterals de la mona, hem de vigilar que ens quedi una mica de mantega per a fer els detalls finals.

8.Quant ja tinguem la mona coberta amb la mantega es el moment de repartir l’ametlla torrada per tota la superfície de la mona amb una mica de gracia per a que quedi ben bonica.

9.De la mantega que ens ha quedat agafarem una porció, la posarem dins la manega pastissera amb la boquilla que triem i farem unes decoracions per sobre.

10.Amb la mantega que ens ha quedat la barrejarem amb el cacau i procedirem a fer el mateix que amb la mantega anterior.

11.Arribat a aquest punt ja teniu una mona llesta per a disfrutar el dilluns de pasqua, nomes us faltaran unes plomes, uns pollets i una bona figura de xocolata per acabar de decorar la vostra mona!


Bon profit a tots!!!

1 comentari: