Blog de cuina tradicional dolça i salada!

divendres, 5 d’abril de 2013

TRONC DE TRUFA




Avui us deixo amb un tronc de trufa que fa un temps vaig fer per portar a casa la tieta, va tenir molt èxit tot i ser un postres d’aquells extres de xocolata!! La recepta de la base del tronc es de la Trini d’Ivars, si la voleu conèixer cliqueu aquí!!

Ingredients:

Per la base:
3 ous
3cullerades soperes de sucre
2 cullerades soperes de farina
1 cullerada sopera de maicena
2 cullerades de postres de llevat

Pel farcit:
500gr de nata per muntar
125gr de sucre
2 cullerades soperes de cacau pur en pols

Per la cobertura:

100gr de xocolata 70%
50ml de nata per cuinar
25gr de mantega sense sal

1.Prepararem la base, separarem les clares dels rovells, i muntarem les clares a punt de neu, incorporant a poc a poc el sucre. Tot seguit i amb cura incorporarem els rovells i al final la farina, la maicena i el llevat tamisat amb moviments de baix cap dalt per evitar que ens baixin molt les clares. Pre escalfar el forn a 170º.

2.Amb la mateixa safata del forn, la folrarem amb un tros de paper vegetal i per sobre i tirarem la barreja anterior deixant-la plana i uniforme per tota la superfície del paper.

3.Un cop el forn escalfat posarem la safata i courem uns 15-20 minuts segons els forn. Al punxar amb un escuradents ha de sortir net. Amb calent i posarem un drap humit per sobre (el drap ha de ser humit no moll, nomes necessitem mentir una mica humida la superfície de la base), i tot seguit i amb l’ajuda del paper vegetal, enrotllarem la base sobre si mateixa per fer el tronc, amb el mateix pas ja aprofitarem per anar treien el paper vegetal.

4.Mentre s’arrofreda una mica aprofitarem per preparar la trufa del farcit. Muntarem la nata i poc a poc anirem tirant el sucre fins que sigui ben muntada vigilant que no ens passem,  al final hi tirarem el cacau i acabarem de barrejar per a que s’incorpori i finalment formar la trufa.

5.La base un cop freda la desenrotllem i veurem que li a quedat la forma. Anirem repartint un capa uniforme per tota la superfície de la base deixant un dit als costats i a la part mes allunyada de nosaltres, perquè així al enrotllar corre una mica la trufa i aquests espais s’acaben omplint. Un cop tot untada la superfície l’enrotllem amb una mica de gracia, i si pels costats ens ha quedat buit amb una cullera ho acabarem d’omplir i ho deixarem llis.

6.Ara posarem la xocolata en porcions i la mantega a trossos en un bol i ho posarem a desfer un minut al microones, després i amb paciència posarem amb intervals de 30 segons fins que sigui la xocolata desfeta i ben unida a la mantega. Ho barrejarem i incorporarem la nata fins que sigui una crema homogènia.

7.Tot seguit i amb una llengua cobrirem tot el tronc. Decorarem al gust i el deixarem fins que la xocolata de la cobertura sigui freda i dura.



Bon profit a tots!!!

1 comentari:

  1. AIXO SI QUE ES UN POSTRE........... FA UNA PINTA MARAVELLOSA

    ResponElimina