Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 18 de març del 2013

ROSQUILLES




Avui aquesta recepta va dedicada als meus tiets, el Jose i la Carme, a la tieta per passar-me aquesta recepta i al tiet per als records de la seva infància, ja que aquesta recepta la preparava la seva mare Felisa. Son unes rosquilles fàcils de fer i que mai queden iguals animeu-vos a provar i jutgeu vosaltres mateixos!
( les mides estan fetes amb clasques d’ou, quan dic 1 ou em refereixo a 2 meitats de la clasca.)

Ingredients: (40 rosquilles+-)

2 ous
2ous d’oli (4 clasques plenes)
4ous de sucre (8 clasques plenes)
1’5ous d’anís (3 clasques plenes)
1ou de suc de taronja (2 clasques plenes)
1ou de suc de llimona (2 clasques plenes)
1 sobre de llevat
farina la que admeti( uns 700 gr+-)
oli de gira-sol abundant
sucre per enfarinar

1.En un vol posarem tots els ingredients menys el llevat i la farina, i ho batrem tot una mica.

2.Ara anirem agregant la farina i pastarem amb una rasqueta, a la meitat i afegirem el sobre de llevat, la farina la posarem poc a poc i anirem pastant així podrem anar comprovant la textura de la pasta. Ha de quedar una pasta tova, però que no s’enganxi a les mans.

3.Ara per fer les rosquilles podem fer de dos maneres, la primera es fent boletes d’uns 25gr i desprès amb el dit fer el forat pel mig i aplanar-les una mica, o la segona es fer tires i anar-les ajuntant per les puntes formant la rosquilla. Jo ho vaig fer de la primera manera tot i que els tiets m’han dit que la Felisa les feia de la segona manera. Quan les tinguem totes fetes les deixarem reposar entre mitja hora i una hora.

4.Passat aquesta estona posarem l’oli a escalfar al foc i amb l’oli ben calent les anirem fregint primer per una banda i desprès per l’altra fins que tinguin aquest color tan maco.

5.Quan les retirem del foc les posarem uns segons sobre paper absorbent i desprès les arrebossarem amb sucre.

6.Les deixem refredar i llestos per menjar. He de dir que aquesta recepta es molt més bona d’un dia per l’altre!


Bon profit a tots!!!

6 comentaris:

  1. Fa dies que tinc moltes ganes de fer rosquilles!!! La setmana vinent les prepararé!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Hola acabo de conocer tu blog. me quedo de seguidora,
    las rosquillas riquísimas. saludos. cocinando con cintro. :-))

    ResponElimina
  3. El blog. es cocinando con cintro. saludos. :-)))

    ResponElimina
  4. Ara m'has picat pq fa dies que no les provem. La qüestió és que akí als Estats Units he de modificar la recepta pq no tinc ni sobrets de Royal, ni anís a la despensa. A les meves filles (mig americanes ja) els hi agrada quan barrejo una mica de canel.la amb el sucre, hi dóna un toc diferent. M'ha agradat la tb la recepta de truita de calçots (que tpoc puc fer…) però em pregunto si l'has provat amb calçots dels que han sobrat cuits, que també pot estar bona.
    Una abraçada.
    Per cert tinc un amic que tb té un blog de cuina amb receptes curioses: http://www.cocina.es/blogs/bonastrini/

    ResponElimina
    Respostes
    1. De segur que teniu algun tipus d'impilsor,pero jo estava ben convençuda que de llevat quimic si que en tenieu als Estats Units. La canella els i pot donar un gust molt especial! I ara una pregunta sucre avainillat en tenia??? tambe els i podria donar un gust molt bo!! Pel que fa a la truita de calçots no l'he probat amb calçots cuits a la brasa, el que he fet amb elle ha sigut una crema de calçots i romesco i la veritat que sembla que menjesis brasa!!
      En fi per l'estiu si sou per aquí i teniu temps podem ver una quedada rosquillera, al Xavi ( la meva parella) li faria molta gracia, i jo de coneixer aquestes nenes tan guapes que tens!!
      El blog del teu amic te receptes curioses de tant en tant i taure el cap!!

      Salut i petons!!

      Elimina