Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 19 de juny del 2013

FRICANDÓ DE LLOM AMB BOLETS DE SOCA I PINYONS




Aquest plat el vaig fer per la Festa Major el dissabte per a sopar juntament amb una vichissoise. La recepta es de la Judit amiga meva i segons ella no molt cuinera per sempre que hi hem anat ens ha deixat amb la boca oberta aquest fricandó parla per si sols i el ternasco que ens va preparar per veure les fotos de la seva boda igual o més bo!

Ingredients: (per a 6 persones)

1 quilo de llom de dos colors tallat a talls no molt prims
2 cebes grans
tomata natural de conserva (3/4 o una mica menys d’un pot de melmelada)
1 cabeça d’alls
2 o 3 fulles de llorer
caldo o aigua
300gr de bolets de soca i rovellons
40gr de pinyons
oli
sal
farina

1.En una cassola i posarem un ditet d’oli d’oliva. Mentres s’escalfa l’oli anirem salant i enfarinant els talls de llom. Quan l’oli sigui ben calent marcarem els talls amb un volta i volta i els retirarem en un plat.

2.En el mateix oli sofregirem la ceba picada amb el ganivet, la cabeça d’alls i el llorer, a temperatura molt baixa, el que vaig voler aconseguir va ser un tipus de confitat de ceba. Al cap d’uns 20 minuts ven bons i tirarem la tomata i ho deixarem fins que el sofregit haguí canviat de color i ho rectificarem de sal llavors traurem la cabeça d’alls i el llorer i ho triturarem tot, tornarem a posar la cabeça d’alls i el llorer i per sobre tota la carn o deixem just cobert de caldo i deixarem fen xup xup lent una bona estona mitja hora ben bona.

3.Agafarem els bolets i els anirem sofregint mentre el llom fa xup xup si volem el rectificarem de sal i sinó sense jo no ni vaig tirar.

4.Passada la mitja hora i tirarem els bolets i els pinyons mourem la cassola per a que es barregi tot una mica i ho deixarem 10 minuts mes i apagarem el foc i llestos.

5.Aquest plat cuinat el dia abans es molt més bo! Es lo que diuen les mares i les avies que els guisats d’un dia per l’altre guanyen molt!



Bon profit a tots!!!

1 comentari:

  1. No havia afegit mai pinyons al fricandó!! Gràcies per la idea!!! Jo faig com tu....el dia abans....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina