Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 16 de setembre del 2013

AMANIDA RUSSA




Diuen que s’acaba l’estiu i la veritat es que ja es nota a l’ambient, quina pena no? Jo no volia acomiadar-me d’ell sense un plat que fa estiu allà on va, l’amanida russa. Admet un munt de variacions i cada casa la fa a la seva manera així que us deixo amb la versió del Pla.

Ingredients:

2 patates mitjanes
250gr de mongeta rodona
1 pastanaga gran
½ pot de tonyina casolana AQUÍ
2 ous durs
olives
pebrot vermell escalivat
maionesa casolana AQUÍ

1.Rentarem i tallarem la mongeta molt petita i pelarem i tallarem la pastanaga a tallets molt petits. Rentarem pelarem i tallarem la patata a daus molt petits i la reservarem apart.

2.Posarem una olla al foc amb aigua a bullir quan arrenqui el bull i tirarem la mongeta i la pastanaga i ho deixarem coure 15-20 minuts depèn de com us agradi de cuita, passat el temps i tirarem la patata i la deixarem uns 5-7 minuts, vigileu-la que si es cou massa al ser molt petita es desfà. Retirar i escórrer amb un colador i li tirarem un bon raig d’aigua freda per sobre així li tallem la cocció.

3.De mentre en un bol gran i posarem la tonyina ben esmicolada i escorreguda, el pebrot i les olives tallades a trossos i amb els ous farem el mateix. Tot seguit i tirarem les verdures i ho barrejarem molt be.

4.Si voleu ho premseu tot dins un motlle ho desemmotlleu en una safata i ho cobriu amb la maionesa i si no teniu tantes ganes serviu l’amanida als plats i cadascú que si posi la maionesa que vulgui!



Bon profit a tots!!!

2 comentaris:

  1. a mi la amanida russa, m'agrada fer la tot l'any, és un plat molt saborós.

    ResponElimina
  2. Jo també la preparo a casa!!! Les verdures les faig al vapor.I la maionesa.....també com tu!!! Cadascú la seva quantitat!!!
    Salut i petons,
    OLga

    ResponElimina