Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 29 de juny del 2014

ARROS AMB POLLASTRE I LLANGONISSA



Paelles en totes les seves versions son sinònim d’estiu, avui us deixo amb una versió feta amb carn; pollastre i llonganissa.  Mai han sigut el meu fort les paelles, trobo que no hem queden be però per tossuda jo i de tant en tant m’hi tiro de cap i alguna vegada surt alguna cosa decent! Apa gent a viure l’estiu que son dos dies i ja sabeu el que diuen que a l’estiu tota cuca viu!

Ingredients: (per a 2 persones)

2 porros
1 tros de pebrot verd i un altre de vermell
2 alls
1/2 pot de conserva de tomata
6 o 8 aletes de pollastre
1 tros de llonganissa
2 tassetes d’arròs
7 tassetes de caldo de pollastre
una culleradeta d’espècies per paella
sal
oli


1.Començarem tallarem les aletes de pollastre en dos i després per la meitat i la llonganissa a rodanxes d’un dit o així. Tot seguit les posarem a la paella que tindrem preparada amb una mica d’oli d’oliva i ho rostirem una mica. Quan sigui cuit ho reservarem apart.

2.En la mateixa paella posarem un rajolí d’oli d’oliva si fa falta i quan sigui ben calent i tirarem el porro tallat a rodanxes, quan sigui tou i tirarem els pebrot a talls petits i els alls i ho sofregirem tot junt a foc mig fins que agafi color i sigui ben cuit.

3.Hi tirarem la tomata i acabarem de fer un sofregit, quan la tomata sigui cuita ho posem al vas de la batedora elèctrica i ho triturarem, tot seguit ho tornarem a afegir a la paella. En una olla apart començarem a  escalfar el caldo fins a que bulli.

4.Apujarem el foc i tirarem al sofregit triturat una mica de vi blanc i deixarem fins que redueixi. Tot seguit i tirarem la carn que tenim reservada i li donarem unes voltes. Afegirem l’arròs  i l’incorporarem ben be amb el sofregit amb uns 45 segons o així serà suficient.

5.Amb cura i tirem el caldo bullint i la culleradeta d’espècies per a paella, deixarem que es vagi coent l’arròs. Primer farem uns 8 minuts a foc ràpid, llavors l’abaixarem i courem a foc suau uns 10 minuts més. Si quan abaixem el foc veiem que l’arròs necessitarà una mica més de caldo li tirem i rectifiquem de sal. Al final apaguem el foc i deixem reposar un dos minuts i ja tenim l’arròs llest per a servir.

6.Cada casa es un mon i a nosaltres ens agrada que l'arròs "s'agafi" una mica al fons, tot son gustos.




Bon profit a tots!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada