Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 24 de juliol del 2014

EMPANADA GALLEGA


Dema es Sant Jaume i que millor que celebrar-ho que amb una empanada típica Gallega com es la de tonyina. I per postres us be de gust una Tarta de Santiago (recepta) amb una copeta de moscatell??

Ingredients:
Per la massa:

450gr de farina
1 sobre de llevat de pa
100ml d’oli
100ml d’aigua
50ml de vi blanc
1 ou
sal
1 ou per a pintar

Per al farcit:

2 cebes grans
1 pot de tomata natural (recepta)
2 pebrotets del piquillo
1 pot d’olives sense os
1 pot de tonyina en conserva d’oli (recepta)
3 ous durs

1.En un bol començarem a fer la massa. Hi posarem l’aigua, l’oli, el vi, l’ou i la sal i ho batrem per a incorporar l’ou. Tot seguit introduirem tota la farina i el sobre de llevat de pa i ho començarem a barrejar amb una rasqueta. Quan la massa ja no sigui enganxifosa la posarem sobre el marbre i l’acabarem d’amassar a ma. La deixarem reposar ½ hora.

2.Mentrestant farem el farcit. En una paella posarem un bon raig d’oli d’oliva i quant sigui calent i tirarem la ceba picada, abaixarem el foc i deixarem que es vagi coent a foc suau, quan sigui casi be cuita i tirarem el pot de tomata i el pebrot del piquillo a trossets petits, tot això ho deixarem sofregir fins que la tomata sigui cuita.

3.Tot seguit i tirarem la tonyina esmicolada i les olives a quarts ho barrejarem tot i deixarem que s’ajuntin els gustos un parell de minuts. Retirarem del foc i reservarem.

4.Partirem la massa en dos, una, una mica més gran que serà la farem servir per la base i la més petita ens servirà de “tapa”. Amb un corro de cuina l’estirarem i la posarem dins un motlle i amb cura l’aplanarem pels costats.

5.A dins i posarem el farcit ben estirat i per sobre els ous durs a trossets petits.
6.Farem la mateixa operació amb la massa petita i la posarem per sobre, amb els sobrants de massa no els talleu, els enrotlleu per a tancar l’empanada, li feu tres forats o quatre i la pinteu amb un ou batut.

7.Enfornarem uns 45-55 minuts depenent del forn a 180ºC.

8.La deixeu refredar una mica i llesta per a servir.




Bon profit a tots!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada