Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 17 de juny del 2012

MANDONGUILLES AMB SALSA



Aquest plat es d’aquells que no et dona gaire feina i que a casa ens agrada molt. Sempre que en faig nomes mengem mandonguilles, ara això si queda la cassola ben neta.

Ingredients: (per a 3 persones)

25 mandonguilles
1 ceba gran
500gr de patata
100gr de pèsols (aquest cop no en tenia i no n’he posat)
4 dents d’all
250ml de caldo
125ml de vi blanc
Pebre vermell dolç
Llorer
Oli
Farina
Sal

1.Enfarinem les mandonguilles i les enrossim en una cassola amb una mica d’oli. Quan siguin fetes de fora les trèiem de l’oli i les reservem.

2.En el mateix oli posarem la ceba picada finament a sofregir juntament amb els alls xafats, un polsimet de sal i el llorer. Tot això ho sofregirem lentament. Quan tinguem el sofregit apunt i tirarem una cullerada sopera de farina i li donarem unes voltes per a que espesi, tot seguit i tirarem el vi blanc.

3.Pujar el foc i tirar tot seguit les mandonguilles, esperem una mica a que redueixi el vi i tirarem el caldo i baixarem una mica el foc. Als 5 minuts i tirarem una cullerada de pebre vermell dolç i ho barrejarem.

4.Arribat aquest punt i tirarem els pèsols i ho courem uns 15 minuts.

5.Mentrestant tallarem les patates a daus i les fregirem en oli abundant. Quan siguin llestes les tirarem dins la cassola ho courem tot junt 5 minuts mes i llestos.

6.Aquestes mandonguilles les podem acompanyar també amb bolets passats per la paella en substitució de les patates.


Bon profit a tots!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada