Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 3 de juny del 2012

RISOTTO DE FORMATGES I BACÓ


Divendres vam tenir un sopar improvisat a casa i com que vaig arribar una mica justa de temps doncs vaig decidir a fer un risotto de formatges i bacon ja que es una cosa bastant senzilla i resultona. La combinació dels formatges i el bacon i la melositat de l’arròs va fer que la gent el trobés bonissssssim!

Ingredients: (per a 5 persones)

450gr d’arròs
30gr de formatge roquefort
110gr de formatge gorgonzola
150gr de formatge emmental
120gr de formatge grana padano
1 ceba mitjana
200gr de bacó
1 i  ½ de vi blanc
250ml de llet
1500ml de caldo suau
Oli
Sal

1.Rallarem i trossejarem tots els formatges i els reservarem. Rallarem la ceba. En una paella gran i posarem a sofregir la ceba amb un raig generós d’oli d’oliva, quan sigui mig feta i tirarem el bacó a daus i ho acabarem de daurar.

2.Afeguirem l’arròs i el barrejarem amb el sofregit fins que agafi un color perlat. Hi afegirem el vi i deixarem que redueixi a foc fort.

3.Un cop reduït el vi i afegirem la llet en dos vegades deixant que l’arròs se’l begui i tot això a foc mig.

4.Anar afegint el caldo de mica en mica i no n’afegirem mes fins que no s’hagi begut tot l’anterior. Aquest procés tardarà uns 20-25 minuts.

5.Quan l’arròs sigui al punt i amb un punt de cremositat i afegirem els formatges i ho barrejarem ven barrejat, ho emplatarem i ens ho menjarem ben calent.

Bon profit a tots!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada